„Orelis ne koks, bet užtat dienelė linksmesnė. Šiandien gavau laišką, kad galiu vaiką pasiimti vėl tris valandas prieš susitikimą. Tai džiugu, kad paprotino advokatai, kad ši korta nepaeis. Kaip ten sakė, kuo mažiau deklaratyvių pareiškimų šiandien, tuo mažiau rytoj reikės teisintis. Galiu pasidžiaugti, kad teisinėje valstybėje gyvenam.

O dar vieną laišką gavau, kad uošvienė mane iš namo išregistravo galutinai, nes aš ten negyvenu. Matyt, bus įsižeidinusi.

Sakiau, chebryte, užkulisiuose vyksta oi, kiek reikalų. Čia tik spektaklėlis ant scenos toks kuklutis“, – socialiame tinkle kalbėjo L. Suodaitis.

Delfi primena, kad po savaitgalio žinomas vyras prakalbo apie viltis, jog netrukus teismo sprendimai bus priimami kur kas greičiau, galimai bus suteiktos ir visos teisės su sūnumi matytis dažniau.

„Labai greitai viskas juda ir būsiu apsišovęs turbūt pas Rolandą sakydamas, kad po dviejų mėnesių visi pamirš tą antradienį, panašu, kad jis užmarštin grimzta žymiai greičiau. Užteko gero mėnesio.

Tai va, kažkam gyvenimėliai tęsiasi tarsi nieko nebuvo, kai kam gyvenimėliai iš naujo prasideda. Statybos nuo pamatų. Šiandien ryte gavome laišką vieną iš mediacijos, iš valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos. Dvi savaitės buvo iki praeito penktadienio gauti atsakymą iš kitos pusės dėl sutikimo arba nesutikimo mediacijai. Jokio atsakymo jie negavo. Buvo deklaruojama, kad vieną dieną reikės susėsti dėl vaiko kalbėtis, ta diena, turbūt, niekada neateis. Mums gal ir gerai, mažiau buvo tampymosi per mediaciją, kuri vis tiek niekur nebuvo atvedusi ir gumos tampymo, tai dabar procesai teismo keliu bus žymiai greitesni. Tikiuosi, kad greitu metu baigsis pasirodymai tualetuose ir bandymas vėl čia prikelti bangų lygioje vietoje.

Buvo rašančių penktadienį: „Kas ten buvo?“, tas ir buvo, kad vyksta ten įvairūs žaidimukai ir bajeriukai. Penktadienį tas terminas buvo, jis baigėsi, tai dar bus paskutinis pasispardymas prieš teismui priimant nuosprendžius tolyn. Tokie ir motyvai. O mes toliau judame į priekį, tikiuosi, kad neužtruks labai ilgai ir bus sudėliotas galutinis grafikas, kai bus galima normaliai ir matytis ir vaiku rūpintis. Tai jau gerai nuteikia.

Net instagrame atmintis, ji turi savybę galioti 24 valandas, tiek, kiek galioja storiukai. Rytoj jau galima kitą tiesą piešti, kam patogu kokią kaukę pieštis, tokią ir piešiasi. Na, ir smagu“, – teigė L. Suodaitis.

Delfi primena, kad po to, kai praėjusį penktadienį Laurynas Suodaitis pasidžiaugė, kad pagaliau pamatys sūnų, Viktorija Siegel sureagavo į vyro kalbas. Ji neigė, kad pasimatymą su vaiku iniciavo Vaiko teisių tarnyba.

„Po vakarykščių mano vyro storių mano sekėjams užkliuvo keli pasakymai. Vienas iš jų, kad vyras parodė, jog steiką reikia kepti ne gabalais, o normaliai. Čia toks akmuo į mano daržą tarp eilučių. Aš kartais galvoju – bus kas nors dėl mano kvėpavimo kalbant, gal pakomentuotų ką nors dėl mano aprangos. Taip juokėmės su sekėjomis. Jums tai čia naujiena, aš tris metus gyvenau, prie viso to esu pratusi, kad kiekvieną kartą šlykštūs traukimai per dantį, pasityčiojimai. Kepu steiką taip, kaip moku, dėl to nesijaučiu blogesnė. <...> Gal pakomentuos ir tarp eilučių pratrauks, kaip teisingai pomidorus pjaustyti, agurkus ir panašiai. <...> Dar vienas melas, kuris šiandien ryte buvo ištraktuotas iš jo pusės – pasidžiaugė, kad šiandien gauna vaiką pasimatyti, tai taip. Bet ne Vaikų teisės privertė pasimatyti, pasimatyti sprendimą daviau aš. Nes vaikas jau vakar trumpam išėjo į terasėlę grynu oru pakvėpuoti, nes ženkliai gerėja jo sveikata. Šiandien pamačiau, kad jau galima duoti vaiką. <...> Bet Vaiko teisės čia ne prie ko. Nėra pasiteisinimo, kodėl jis iškvietė savo vis dar esamai žmonai dėl kinezaterapeučių apsilankymo Vaiko teises, – kalbėjo V. Siegel. – Manau, suprasite, kodėl kreipiausi į specialistus, kodėl įvairiausių minčių buvo gyvenime, dėl ko man buvo blogai. Gal jums nauja pamatyti tokią Lauryno pusę, kokią jis rodo. Bet su tokiu dalyku aš gyvenau – su pašaipymais, patraukimais tarp eilučių.“

Pranešė apie pagaliau įvyksiantį pasimatymą su sūnumi

Penktadienis Laurynui Suodaičiui buvo džiugi diena. Vyras po ilgesnio laiko teigė, kad pamatys savo sūnų. Tačiau besitęsiant dramai su Viktorija Siegel Laurynas teigė, kad ši malonė – tik gerai apgalvotas žingsnis.

„Šiandien bus mažiau teisinių reikalų – dėl to džiugu. <...> Gera diena ir dėl to, kad iš ryto gavau žinutę, kad jau šiandien galėsiu Laurynuką pasiimti. Smagu tai, kad padeda vis dėlto vaikams pagyti, kartais – ir mamoms pagyti, o gal ir tėčio laisvalaikis padeda pagyti. Buvo rašančių, kam čia reikėjo, tai tam ir reikėjo.

Dar smagesnė žinia, kad šiandien mums nebereikia auklyčių. Labai smagu, kad galėsim normaliai laiką leisti ir gal jau ateisim į normalius grafikus.

Buvo keli rašantys, kam čia reikia. Tai, ką matote instagrame, yra procentėlis to, kas vyksta užkulisiuose. Jeigu susidarinėjat iš storiukų įspūdžius – jūsų reikalas. Kuo jums tikėti ar netikėti? Čia ne palaikymo birža, mano situacijos tai tikrai nekeičia. O tai, kad visa malonė čia šiandien įvyko, tai faktas, kad yra ruošiamasi teismams, kad nebūtų prielaidų, kad nebuvo duodama. Gerumu galima patikėti truputį kituose kontekstuose“, – instagrame kalbėjo L. Suodaitis.

Ketvirtadienį įvyko V. Siegel ir L. Suodaičio susitikimas

Po lemiamo susitikimo su Viktorija Siegel prabilo ir jos vyras Laurynas Suodaitis. Jis socialiniame tinkle neslėpė nuostabos po to, ką teko išgirsti susitikimo metu.

„Linksmybių dienelė. Įsivaizduokit tokį jausmą, kai nueinate į žiauriai prastą filmą ir salė užrakinta ir vis tiek turit iki galo atsėdėt. Tai dabar panašiai jaučiuosi, kai viskas taip sukrito.

Buvo akistata. Prisiklausėm pasakėlių, versijų tokių, galvojom, kad turi kažkokią versiją, bet kad tokių, tai vau, rimtų scenaristų reikėjo, jų ten yra. Kartais prieš advokatus gėdelė, kad turi dalyvauti tokiuose dalykuose.

Pastebėjau, kad akistata su šypsenom. Jau keistai atrodo, kad žmonėms čia atrodo žaidimas su areštinėmis, kaltinimais smurtu, baudžiamosiomis bylomis. Pats metas ateiti į suaugusiųjų pasaulį.

Ir vyšnia ant torto tie storiukai. Tiek prišnekėta, pripasakota ir boom. Toks jausmas, kad dalyvauja žiburėlio dramoje. Sunku ir man pačiam gaudytis, ką galvoti, ką mąstyti“, – socialiniame tinkle sakė L. Suodaitis.

Prieš tai apie šį susitikimą papasakojo ir pati Viktorija Siegel. Ji savo instagrame neslėpė, kad vis dar jaučia jausmus savo vyrui.

„Na, pirmoji dienos pusė nebuvo iš lengvųjų, ypatingai kas liečia emocinę, psichologinę pusę, nes po daugiau nei mėnesio laiko susimatyti akis akį su vyru, kurį besąlygiškai mylėjai, ir supratau, kad tie jausmai yra ir jie niekur nedingę. Tik, žinot, protas sako viena, širdis sako kita, tokia jausmų makalošė.

Aš, kaip ir kiekviena iš jūsų, turinti jausmus ir kai esu įsimylėjusi, žinot kaip yra, tai šian buvo akistata. Tai viskas, tikriausiai čia buvo paskutinis žingsnis iki teismo. Tai žiūrėsim toliau, kas bus su byla.

Man šian emociškai buvo nelengva, nes pamatai tą žmogus akis į akį, su tuo, kuriuo gyvenai ilgai.

Ir man jį pamačius vėl prieš akis antradienio įvykiai pakilo viršuje. Žodžiu, tikrai ne pati maloniausia emocija.

Tos, kurios myli, mylėjo stipriai, mane supranta. Kol nemačiau, atrodo nebuvo taip širdyje, aišku, draskė, bet kai pamatai, vėl viskas pradeda kirbėt. Nesakysiu, kad nebemyliu, nes neįmanoma per mėnesį laiko žmogų, kurį beprotiškai mylėjai, nebemylėti, bet yra daug dalykų, kur pradedi vadovautis protu“, – socialiniame tinkle kalbėjo V. Siegel.

Sulaukė Vaiko teisių vizito

Delfi primena, kad trečiadienio vakarą Viktorija Siegel pasisakė apie vaiko teisių darbuotojų viziją.

„Šiandien diena prasidėjo neįprastai. Vakar sakiau, kad Laurynas Suodaitis vakar iškvietė vaiko teises dėl netinkamos vaiko priežiūros ligos metu, lyg jis čia gyventų ir matytų, kaip yra. Noriu pasakyti, kokios fainos moterys atvažiavo iš vaiko teisių, kokios nerealios darbuotojos, kaip mes smagiai pasikalbėjom – davė ir moteriškų, mamiškų patarimų, apie gyvenimą pašnekėjom, – sakė Viktorija. – Man parašė nemažai kinezaterpaučių ir mamų, kurių vaikai turėjo panašius susirgimus, kas liečia kvėpavimo takus, bronchitus. Net ir ligoninėse taikomos įvairiausios mankštelės, terapijos, masažai. Gaila, kad ne visi tai išmano.“

Tačiau garsi moteris tikino, kad dabar ant jos pečių ne tik sergantys vaikai, bet ir jų išlaikymas.

„Šiai dienai aš labai esu dėkinga visatai, kad viskas taip susidėliojo, kad kad galiu privačiai kviestis kinezaterapeutę į namus, lankytis pas geriausius gydytojus. Tai viskas kainuoja ir kainuoja nemažus pinigus. Kaip dabar matau – tėtis nei centu neprisideda. Viskas lieka ant mamos pečių. Kaip ir buvo prieš tai – nieko naujo“, – šyptelėjo V. Siegel.

Tuo tarpu socialinėje erdvėje antradienio popietę prabilęs Laurynas Suodaitis ne tik pasidžiaugė sklandžiai vystomu nauju verslu, bet ir sureagavo į ankstesnį Viktorijos komentarą apie tai, kad vyras kreipėsi į Vaiko teisių atstovus.

„Smagu matyti, kad drama po trupuį slobsta. Daug kam tai darosi mažiau įdomu, tuo galiu ir pasidžiaugti. Kas spėjo paskutinias sultis išsispausti iš viso šito reikalo, tai spėjo – pereisim į tą kitą stadiją ir spręsime klausimus iš esmės. Pilna savaitė prikišta susitikimų, į savaitės pabaigą laukia dar vienas susitikimas, kuris, tikiuosi, įvyks. Žiūriu, šiandien vėl emocijų banga instagrame. Vakar sulaukėme iš kitos pusės advokatės paaiškinimo, kad Laurynukas vis dar serga, paga išrašus – ūmus bronchitas ir ūmus nazofaringitas. Panašu, kad pagal pirmines diagnozes būklė negerėja. Panašu, kad tos visos mankštelės neišėjo į naudą, – kalbėjo L. Suodaitis. – Kaip aš sakau – jei žinai, kad elgiesi teisingai, tai jokie nervai tau nekyla. O jeigu neina susišnekėti ir susitarti normaliai – padės institucijos. Pasikonsultavom su savo gydytojais, panašu, kad arba gydymas nelabai tinka, arba diagnozės ne tokios, kokios yra surašytos. Tai tikiuosi, kad institucijos padės man išsiaiškinti, kokia ta situacija, nes labai rūpi, kokia sūnaus sveikata. Smagu, kad kinezaterapeutės pataria ligos metu mankštintis. Labai reikia filtruoti, ką prisišneki. Nebūtų išvartymų ir tų žaidimukų, nebūtų ir tų visų reikalų. Toks jau tas kelias ir čia tik pradžia.“

Delfi primena, kad Viktorija Siegel antradienį socialiniuose tinkluose sakė sulaukusi skambučio iš Vaiko teisių atstovo. Tiesa, moterį labiausiai nustebino ne pats pranešimas – anoniminių pareiškimų ji jau buvo gavusi ir anksčiau. Tačiau šįkart į Vaiko teises kreipės Viktorijos vyras Laurynas Suodaitis, su kuriuo garsi moteris šiuo metu išgyvena šeimyninę dramą.

„Kartais, kai atrodo, kad dugnas jau yra pasiektas, tave nustebina ir tu pagalvoji – oho, kokius dar kelius mes eisime, kad bandyti įskaudinti vis dar esamą žmoną ir savo bendro vaiko mamą. Šiandien gaunu skambutį iš vaikų teisių ir šįkart pareiškimą parašė ne anonimas, bet pats mano vis dar esamas vyras. Žinot, už ką ir dėl ko? Dėl kinezaterapeutės, dėl mankštelių. Sekundei net neturėjau, ką atsakyti, nes tikrai ir juokinga, ir graudu, ir gėda. Toks gėdos jausmas apėmė, – kalbėjo V. Siegel. – O pareiškime Laurynas Suodaitis parašė, kad mama, Viktorija Siegel, vos ne kankina vaiką bei daro mankšteles ir kviečia į namus kinezaterapeutę, kai vaikas serga. Aš suprantu, kad mano vyras mane laiko labai kvaila, bet nereikia manęs ant tiek nuvertinti, kad aš prieš kviesdama kinezaterapeutę nepasitariau su šeimos gydytoju. Juk dėl to ir nusprendėm, kad ne mes pas ją važiuosim, o kol vaikas kosti ir sloguoja – ji pas mus atvažiuos. <...> Jūs įsivaizduojate, su kokiu žmogumi aš gyvenau ir ką man teko praeiti per tuos trejus metus?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)