2013 metais JAV ir Lietuvoje ištekėjusi Evelina su Adamu susipažino dalyvaudama „Avon Voices“ konkurse Amerikoje. Sausio 12-ąją sumainę žiedus Malibu paplūdimyje vasarą jiedu iškėlė vestuves ir Lietuvoje, kur susipažino ir jų giminaičiai. Medaus mėnesį viena gražiausių šou pasaulio porų tuomet praleido Havajuose.

Evelina sako, kad prabėgus septyneriems metams jiedu su Adamu vis dar mokosi puoselėti savo santuoką. „Po septynerių metų santuokos, kas man atrodo ir daug ir mažai, manau, kad tos „sėkmės paslapčių“ paieškos yra ir bus aktualios visą gyvenimą, ir apskritai kiekvienai porai turbūt yra vis kitokie „receptai“. Tačiau bent jau mums su Adamu galioja sena kaip pasaulis taisyklė – tai meilė ir kiekvienos dienos darbas. Turbūt tai yra du patys svarbiausi elementai.


Kaip sako mano mama, viskas yra ir labai paprasta, ir labai sudėtinga. Du skirtingi žmonės su savo unikalia pasaulėžiūra, įpročiais ir patirtimis pasirinkę eiti viena kryptimi, greičiausiai praeis visus etapus, kurie įmanomi porai. Pirma mano išmokta pamoka apskritai santykiuose su žmonėmis buvo suprasti ir priimti tai, kad pakilimai ir nukritimai yra normalu.

Didelė stipri meilė nebūtinai reiškia amžinai, o nusivylimas ar negatyvūs patyrimai tikrai nereiškia garantuotos pabaigos. Tikiu, kad išlaikyti harmoniją ir balansą reikia labai daug lankstumo, kantrybės, nuoširdumo ir motyvacijos. Na, o su motyvacija kartais gali būti bėdų. Norėti keistis, sugebėti tai padaryti, prisitaikyti, atleisti, nesmerkti bei tuo pačiu neprarasti pusiausvyros tarp paminėtų dalykų ir brangių vertybių bei pagarbos sau yra sunkus darbas“, – sakė ji.

Evelina įsitikinusi, kad motyvacija keistis ir prisitaikyti, o prireikus ir atleisti atsiranda tik iš nuoširdžios meilės. „Tai kyla arba gęsta iš tikros ir nuoširdžios meilės arba jos trūkumo kitam žmogui.

Visada žiūrėjau skeptiškai, kai man sakydavo, jog stipri pirminė meilė išblėsta ir sėkmės atveju virsta į ramų saugų pasitikėjimo pilną jausmą. Bent jau man tas jausmas yra pagrindinis variklis, kuris neturėtų užgesti niekada. Ir drąsiai galiu paneigt stereotipą, kad tokia meilė trunka trejus metus. Ir po septynerių metų myliu Adamą su visais tais drugeliais, kurie skraido santykių pradžioje. Jų nebent tik daugėja (šypsosi).

Žinoma, einant šiuo keliu, kaip ir visos poros, turėjome atrasti savo taisykles ar principus, kurie padėtų judėti į priekį sudėtingesnėmis aplinkybėmis. Nesutarimų metu visada bendraujame ir nepasiliekame nuoskaudų. Jos kaip duobės kelyje, kurias palikus nesutaisytas, yra didelė tikimybė anksčiau ar vėliau vėl įkristi“, – patarimais dalijosi žinoma dainininkė.


Ji įsitikinusi, kad svarbu ne tik mokėti nuoširdžiai kalbėtis, bet ir vienam kitą išklausyti. Anot jos, dažniausiai žmonės susikoncentruoja į norą būti išgirsti patys, tačiau taip tik uždaromos durys darniems santykiams. „Svarbu ir skirti laiko, dėmesio bei erdvės sau patiems bei savo saviugdai, tobulėjimui.

„Žmogus turi turėti laisvę ieškoti savęs, užsiimti veiklomis, kurios įdomios tik jam pačiam ir kartais tiesiog pabūti vienas. Antroji pusė turi skatinti tokias partnerio keliones, o to grįžtamasis rezultatas yra tai, kad partneris visada išlieka įdomus. Taip pat svarbu nepamiršti vertinti pasitikėjimą, kurį tau jaučia kitas žmogus bei saugoti jį. Paskutinis ir bent jau mudu labai vienijantis elementas yra humoro jausmas. Kartais net rimčiausių nesutarimų metu Adamas sugeba taip taikliai pajuokauti, kad aš negaliu susilaikyt nesusijuokusi. Vėliau viskas nebeatrodo taip blogai“, – kalbėjo pašnekovė.

Scenos atstovės pasiteiravus, ką ji mano apie skyrybų metais šou pasaulyje tapusius 2019-uosius, ji sakė, kad nenumano, kodėl tai galėjo įvykti. „Gal tam įtaką padarė visur propaguojamas faktas, kad gyvename tik vieną kartą ir jei kurį laiką nebėra gerai, žmogus nebenori taip gyventi?

Anksčiau didelę įtaką šeimų ilgaamžiškumui turėjo religiniai įsitikinimai, bet tai, kad protėviai sako, jog nugyveno karus ir marus, dar nereiškia, kad jie tai gyveno laimingi. Tais laikais apie laimę ir net to siekį santuokoje apskritai buvo beveik garsiai nekalbama ir į laimės troškimą žiūrimą kaip į silpnybę. Šiais laikas žmonės tikrai yra drąsesni nesusitaikyti su faktu, kad kažkas negerai ir ieškoti sprendimų. Kokie tie sprendimai yra, tik kiekvieno asmeninis pasirinkimas“, – svarstė E. Young.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)