M.A.M.A apdovanojimuose grupė „Flying Saucer Gang“ buvo nominuota net dviejose kategorijose – „Metų proveržis“ ir „Metų hip-hop grupė“, tačiau liko be titulų, kurių, regis, tikėjosi.

„Metų hip-hop grupės“ kategorijoje nugalėtojais tapo „G&G Sindikatas“. Tiesa, grupė sulaukė ir daugiau apdovanojimų bei tapo vienais iš šių metų apdovanojimų favoritų. Į sceną drauge su grupės nariais užlipęs Gabrielius Liaudanskas-Svaras neslėpė džiaugsmo: „Geriausia repo grupė gavo geriausios repo grupės apdovanojimą“.

„G&G Sindikatą“ scenoje keitė ir pasirodymą surengė „Flying Saucer Gang“. Nors kategorijose, kuriose buvo nominuota grupė taip ir liko neapdovanota, vaikinai pelnė gerbėjų simpatijų prizą.

Vienas grupės narių, socialinių tinklų žvaigždės Karolinos Meschino širdies draugas Remigijus Daškevičius apdovanojimų organizatoriams pasiūlė pasirūpinti tuo, kad čia nebeliktų tų, kurių laikas praėjo. „Noriu perduoti didelius linkėjimus ir didelę pagarbą „G&G Sindikatui“, bet M.A.M.A apdovanojimai, užleiskite vietą naujiems, tiems, kas to nusipelno“, – scenoje kalbėjo R. Daškevičius.

Negana to, iškart po apdovanojimų ceremonijos kūrėjas Free Finga drąsiai ir be užuolankų socialiniame tinkle pasipiktino dėl penktadienį vykusių muzikos apdovanojimų M.A.M.A. Anot jo, apdovanoti buvo ne tie atlikėjai, kurie apdovanojimų nusipelnė. Free Finga mintims pritarė ir grupės „Flying Saucer Gang“ nario R. Daškevičiaus širdies draugė Karolina Meschino. Žinoma mergina savo paskyroje pasidalijo Free Finga išsakytomis mintimis.

„Visi suprantam, kad ne „G&G Sindikatas“ yra metų hip-hopas, metų albumas, kad ne Dynoro remiksas yra metų daina. Per metus mūsų scena pasikeitė drastiškai ir pakvietimas ant scenos it dekoracijos, nėra pakankamas to įvertinimas. „Flying Saucer Gang“ yra metų proveržis, net lo**** aišku. Bet tai pasikeis tada, kai jūs, klausytojai, parodysite savo streamais, ėjimais į koncertus ir palaikymu. Mes ne ateinam, mes jau atėjom, ir dalint seniams apdovanojimus iš mandagumo yra juokinga.

Ne apdovanojimuose esmė, čia šou, bet linkiu šiemet palaikyt jaunus atlikėjus savo ausim ir piniginėm, tada bus neįmanoma paneigti, kad šita banga yra įtakinga, ir tik taip muzikos kokybė gerės. Didžiausi linkėjimai metų hip-hopo grupei „Despotin Fam“, proveržiui „Flyer Saucer Gang“, grupei „Garbanotas“ ir dainoms, kurios nebuvo nominuotos vietoje Dynoro“, – socialiniuose tinkluose rašė Free Finga.

Toks vaikino įrašas socialiniuose tinkluose sukėlė diskusijų bangą apie tai, kad jaunoji karta paprasčiausiai neturi pagarbos vyresniems žmonėms.

Po tylos šia tema pasisakė ir grupės „G&G Sindikatas“ vadybininkas Justas Čekuolis. DELFI susisiekus su juo, šis patikino, kad didelės dramos šioje situacijoje daryti tikrai nereikia.

„Niekas nesėdi atsisėdęs ant tos vietos. Tegul visi taip pat nuolatos dirba ir daro gerus darbus. Tuomet tie apdovanojimai tikrai ateis. Nesureikšminu tos pozicijos.

Tai yra labai teisingas jaunimo noras, kad kiti pasitrauktų. Tai buvo visose srityse ir visada, todėl nematau nieko blogo ir linkiu jiems sėkmės, jog sektųsi ne tik kokius metus, bet kokius 20 ir daugiau. Linkiu surinkti pilnas sales žmonių, leisti gerus albumus bei turėti didelį gerbėjų būrį. Viskas yra jų pačių rankose ir niekas kitas už juos to nepadarys“, – kalbėjo jis.

Žinomas vyras svarstė, jog iš skirtingų perspektyvų viskas atrodo kitaip. „Aš ir pats žinau, kiek kūrybos ir nervų kainuoja sukurti albumą. Iš pat pradžių atrodo, kad vienintelis daug darbo įdėjai, bet vėliau supranti, kad tie, kurie išsilaiko, jie visada daug darbo įdeda, o tau tai tampa normalu.

Nesame nei įsižeidę, nei įskaudinti. Smagu ir žiūriu į tai su lengvu humoru. Tokiame renginyje ir tokiame kontekste yra smagu apsikeisti tokiomis, galima sakyti, motyvuojančiomis replikomis. Neisime juk muštis į gatvę (juokiasi)“.

Pasiteiravus, kaip į tai sureagavo grupės nariai, jų vadybininkas atvirai atsakė, kad viskas yra gerai ir niekas giliai į širdį šių žodžių nepriėmė, o jaunimui tik linki toliau siekti savo tikslų. „Čia balsuoja didžiulė komisija ir buvo daugybė metų kai buvome nominuoti, bet nieko negavome.

Galbūt daug kam ir atrodo, kad mūsų grupė visada kažką laimi, bet tai nėra tiesa. Tai tik pastovaus ir didelio darbo rezultatas. Ir šie jauni atlikėjai įdeda daug darbo. Manau, kad reikia tik laiko, o jų valanda tikrai ateis, – pasakojo J. Čekuolis ir pridūrė, jog ne kartą yra buvęs ir „Flying Saucer Gang“ koncerte bei domisi jaunais kūrėjais, jų darbais, – galiu tik nuraminti, kad „G&G Sindikatas“ „trapo“ groti nepradės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)