„Mažiausiai į tai reaguoju, esu visiškai ramus“, – „Delfi“ komentavo E. Dragūnas.

„Ne pirmą dieną susiduriame su pandemija. Visi viską puikiai žino. Nepriraginsiu žmonių. Kas kaip suvokia, tas taip ir elgiasi. Tačiau jeigu yra išrasta vakcina, išduodami galimybių pasai ir žmonės į koncertus ateina sveiki...“, – sakė Selas, paklaustas, ar koncertuose egzistuoja praktika, kai pats atlikėjas ragina žiūrovus užsidėti kaukes.

Atlikėjas pasiūlė atsisukti į prieš kelerius metus nufilmuotą buvusio sveikatos ministro Aurelijaus Verygos interviu, kuriame jis, kaip vėliau pripažino, klaidingai teigė, jog kaukės nuo šios infekcijos neapsaugos. Esą tiesiog vertėtų dažniau plauti rankas.

„Mes galime tą patį pasakyti. Be to, vieną dieną kaukių reikia, kitą – nereikia. Prie įėjimo buvo tikrinami žiūrovų galimybių pasai, stovėjo termovizoriai. Situacija buvo kontroliuojama. Čia tik vėl dirbtinai bandoma sukelti kažkokį skandalą“, – įsitikinęs Selas.

Atlikėjas sako, kad nepaisant kilusio chaoso, po koncerto liko daugiau malonių emocijų nei blogų.

„Aišku, kad gerų emocijų daugiau. Žmonės patenkinti. Noriu pasakyti tiek, kad valstybė leido rengti renginius ir visi viską puikiai supranta. Buvo užtikrintos visos reikiamos sąlygos, visi 15 tūkst. žmonių įleisti su galimybių pasais, tikrinama temperatūra. Taip pat tarp kėdžių buvo tarpai. Viskas čia truputėlį perspausta.

Aš irgi esu dalis visų tų žmonių. Taip, jie nusiėmė kaukes, bet aš negaliu atsakyti už visus. Žinoma, mes pergyvename dėl visų žmonių. Bet juk renginiai vyko ir Vilniuje, ir Klaipėdoje...“ – sakė Selas.

Asmeniškai piktų žinučių dėl kilusio skandalo E. Dragūnas sakė nesulaukęs.

„Žmonės džiaugiasi, nori pailsėti. Aš pats juk nežinau tos tikrosios situacijos ir kaip čia viskas yra – sukurta, ar kilę iš gamtos. Nieko nesuprantu. Bet kokiu atveju, mes nieko nepažeidėme. Renginys buvo leistas, visi į areną suėjo su kaukėmis, o paskui – kas norėjo atsigerti ar dainuoti, nusiėmė. Niekas nebuvo daroma piktybiškai“, – komentavo atlikėjas.

Delfi dar penktadienį dalijosi organizatorių pranešimu spaudai, kur buvo skelbiama, kad arena turėtų būti sausakimša.

„Visus kviečiu šeštadienio vakarą praleisti ne prie stalo, o didžiausiame metų vakarėlyje su tūkstančiais gerai nusiteikusių draugų.

Mane šiandien informavo, kad šiais metais mūsų koncertas „Žalgirio“ arenoje bus rekordinis, tiek žmonių nesilankė jokiame čia vykusiame renginyje ar sporto rungtynėse. Tai įkvepia ir skatina dar labiau tobulėti“, – prieš koncertą sakė E. Dragūnas.

Dėl šio renginio tyrimą pradėjo policija bei Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė „Delfi“ informavo, jog tą vakarą, kai vyko koncertas, pranešimų apie tai, kad nesilaikoma nustatytų reikalavimų, gauta nebuvo.

„Tai buvo pranešimai apie nustatytus įvairius viešosios tvarkos pažeidimus, vagystes. O tie pranešimai, kur gyventojai konkrečiai pranešė apie tai, kad koncerte nedėvimos kaukės, nesilaikoma atstumų ir apskritai nesilaikoma nustatytų reikalavimų, tokių pranešimų gavome vakar 2 ir šiandien 1.

Visi šie pranešimai buvo gauti per e.policija sistemą. Mūsų pareigūnai, kurie dirba toje teritorijoje, pradėjo informacijos, aplinkybių patikslinimą. Po to bus sprendžiamas šis klausimas pagal tai, kokia medžiaga bus surinkta“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Kiek vėliau policija papildė, kad papildomai pirmadienį gauti dar 2 pranešimai. Tad iš viso sulaukta 5 pranešimų dėl pandemijos taisyklių nesilaikymo šiame koncerte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)