„Ši šventė kyla iš noro kurti šeimos kultūrą, kurti visuomenę, kurioje šeimos jaučia, kad jomis rūpinasi, kad jos yra svarbios. Norime taip padrąsinti šeimas – jūs esate mūsų visuomenės pamatas. Manome, kad būtent ant stiprių šeimų reikia statyti ir stiprią valstybę, todėl „Vilniaus šeimos šventė“ bus tarsi labai reikalingas padrąsinimas ir pagarbos šeimoms parodymas“, - kalba šventės iniciatorė, VšĮ „Šeimos institutas“ vadovė Jolanta Ramonienė. „Be to, tai bus ir puikus būdas praleisti dieną ir pasidžiaugti savo pačių šeima – dažnai, pasimetę rutinoje, pamirštame, kokia ji iš tiesų svarbi“, - pridūrė J. Ramonienė.

Įvairiam orui pritaikyta šventės programa vyks ne vienoje miesto vietoje ir turės ką pasiūlyti bet kokio amžiaus dalyviui. Į spektaklius kvies „Menų spaustuvė“, o į specialius kino filmų seansus – kino teatrai „Pasaka“ ir „Skalvija“. Nuo Katedros iki Lukiškių aikštės žygiuos iškiminga šventinė eisena, kurią vainikuos Daugiavaikių šeimų asociacijos „MES“ rengiami apdovanojimai „Metų gausi šeima 2016“.
Šventės metu taip pat vyks diskusijos apie visuomenę be vaikų namų, duris atvers unikali „Pojūčių klinika“, bus kuriamas ilgiausias vienybės piešinys, sujungsiantis du Neries krantus. „Sieksime, kad visas Vilnius pavirstų didele šeima“, - šypsosi J. Ramonienė.

Apdovanojimų metu Lukiškių aikšėje šeimas su švente sveikins ir savo pasirodymus dovanos žinomi Lietuvos atlikėjai – Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, bei Gražvydas Sidiniauskas. Šventėje dalyvaus ir atlikėjas bei prodiuseris Stanislavas Stavickis – Stano. Pastarajam šeimų diena kelia ypač stiprius jausmus – prieš keletą metų Stano pats išgyveno dvejus metus trukusias skyrybas su žmona.

„Ką aš dabar tiksliai galiu pasakyti apie šeimą – kad tai yra nepertraukiamas darbas. Kartais – labai džiuginantis, kartais – labai sunkus, bet tam yra būtinos pastangos“, - kalba Stano. „O ši šventė, šeimos šventimas, man tampa tarsi pozicijos išsakymu. Negalima leisti, kad tokios vertybės, kaip šeima ir šeimos kūrimas taptų neaktualios“, - pabrėžė atlikėjas, kviesdamas visus vilniečius ir miesto svečius sekmadienį prisijungti prie „Vilniaus šeimos šventės 2016”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)