„Šventadienio ir viso gyvenimo dovana – Antanas Mikulėnas. Auganti meilė ir laimė. Man vis tik didelė nuostaba – kaip? Kaip taip susitveria? Kaip žmonija šituos stebuklus priima taip natūraliai, tarsi įprasčiausią dalyką? Gal ir nereikia atsakymų. Tiesiog stebėsiuos šituo sutverimėliu, nes, akivaizdu, laukia labai daug naujo ir gražaus“, – feisbuke parašė politikė ir drauge paviešino naujagimio nuotrauką, prie kurios padėkojo ir medikams, padėjusiems jos sūnui ateiti į šį pasaulį.

Manoma, jog vardas Antanas yra kilęs iš lotynų giminės vardo Antonius, kuris savo ruožtu yra etruskų kilmės. Taip pat tai gali būti vedinys iš graikų kalbos žodžio antius, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia „laimingas, džiaugsmingas“, jis taip pat gali būti vedinys iš lotynų kalbos žodžio, reiškiančio „turtingas“.

Šis vardas taip pat gali būti kildinamas iš graikų kalbos žodžio „anthos“, reiškiančio „gėlė“ arba graikų žodžio antionos, reiškiančio „pirmagimis“.

Žinomiausias istorinis Antonijaus giminės atstovas yra Romėnų valdovas Markas Antonijus valdęs Romą 1 amžiuje prieš mūsų erą. Marko Antonijaus meilė egipto valdovei Kleopatrai tapo legenda, įamžinta Šekspyro tragedijoje. Šis vardas išplito viduramžiais, plintant Šv. Antano kultui. Manoma, jog Lietuvon šis vardas atkeliavo iš slavų kraštų prieš Lietuvos krikštą.

Antano vardas labiausiai mėgtas praėjusio amžiaus viduryje, kai kasmet vidutiniškai buvo suteikiamas daugiau nei 700 kartų. Nuo 8 praėjusio amžiaus dešimtmečio šis vardas pradedamas teikti rečiau. Šiuo metu Antano vardas yra retas Lietuvoje. Nuo 2002 metų per metus jis vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 15 vaikų.

„Kaip ir kiekviena šeima, džiaugiamės tokiomis naujienomis ir patyrimais. Nesiplėtosiu, nes laikausi principo atskirti savo privatų šeimyninį gyvenimą nuo viešos, politinės veiklos. Ir asmeninio gyvenimo nenoriu naudoti politinei reklamai. Motinystės atostogų nenusimato, jos nepriklauso nei Seimo, nei Europos parlamento nariui“, – dar gegužę DELFI portalui sakė Seimo narė.

Tuo metu ji buvo viena iš kandidačių į Europos Parlamentą. Tai ne pirmas kartais, kai ji siekė šio posto – R. Morkūnaitė-Mikulėnienė Europos Parlamento nare jau buvo 2009-2014 metais. 2008 m. R. Morkūnaitė-Mikulėnienė baigė Kultūros vadybą Vilniaus Dailės akademijoje. Nuo 2016 m. ji užima Seimo narės pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)