Tačiau Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė, kad tokios laisvės vyrui nesuteiks.

Net kelis mėnesius ignoravęs prievolę registruotis policijoje N. Antanavičius prisižaidė su likimu – rugsėjo pradžioje jam uždėta apykojė. Nors vyrui dar buvo palikta teisė apskųsti teismo sprendimą, apykojė uždėta tuoj pat teismui tenkinus prokuroro Sauliaus Galmino prašymą.

Dainininkės Vilijos Pilibaitytės (Mia) sutuoktinis N. Antanavičius pasinaudojo skundo galimybe ir išdėstė teismui, kad apykojė trukdo šeimos gyvenimui. Jis argumentavo, kad sutuoktinei padeda organizuoti ir vykdyti koncertinę veiklą. Esą prievolė būti namuose nuo 23 valandos vakaro iki 7 valandos ryto trukdo, nes į namus Vilniuje jie nesuspėtų grįžti iš koncertų.

Be to, N. Antanavičius suskaičiavo, kad aštuoni kartai, kai jis nesiregistravo buvę pateisinami. Esą jis tik vieną kartą neužsuko į policiją registruotis, kaip buvo paskirta, be pateisinamos priežasties.

Visgi teismui pateikta teisėsaugos matematika kitokia – net nepasiteisinimas atlikta operacija teismui sukėlė abejonių, nes iš ligoninės išleistas vyras po poros dienų neatvyko į policiją, tačiau dalyvavo gimtadienio vakarėlyje. Tiesa, viena kardomosios priemonės dalis tikrai nebuvo pažeista – N. Antanavičius nebuvo išvykęs į užsienį.

Klaipėdos apygardos teismas atmetė N. Antanavičiaus skundą ir argumentavo, kad koncertuoja ne pats N. Antanavičius, o jo sutuoktinė, tad realiai prievolės dalyvauti koncertuose jam nėra. Teismas nurodė, kad apykojė uždėta pagrįstai, ir „įvertinus asmenybės polinkį nepaklusti visuotinai nustatytoms taisyklėms“ kardomoji priemonė yra tam ir paskirta, kad suvaržyti asmens laisvę.

Prokuroras S. Galminas sako, kad sukčiavimo tyrimą buvo planuota užbaigti ir perduoti teismui jau šių metų lapkritį. Tačiau tiriant bylą ėmė aiškėti papildomos aplinkybės – plečiasi nusikaltimų sąrašas. Visgi prokuroras sako, kad stengiamasi bylą užbaigti dar šiais metais.
Byloje minimi keli asmenys, tarp jų – ir N. Antanavičius, kuris akivaizdžiai nepaiso įstatymų ir juos ignoruoja.

DELFI primena, kad N. Antanavičiui iškelta ne viena byla. Praėjusių metų spalio 10-ąją Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį N. Antanavičiui dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Tuomet vyras išsisuko nuo baudžiamosios atsakomybės, nes susitaikė su nukentėjusiuoju. Šiais metais N. Antanavičius jau buvo kviečiamas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kur nagrinėjama baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo. Bylos duomenimis, N. Antanavičius taip ir nesugebėjo grąžinti pinigų, kuriuos sukčiavimo būdu, įtariama, išviliojo iš įvairius renginius organizuojančio vilniečio. Šioje byloje įtariama, kad N. Antanavičius pasisavino 12 800 eurų.

Tačiau tai ne vienintelės bylos, kuriose minimas N. Antanavičius. Klaipėdos prokurorai tiria sukčiavimu įtariamos grupuotės veiklą, kurioje minimas ir N. Antanavičius. Įtariama, kad grupuotė siekė apgaulės būdu, panaudojant svetimus duomenis, iš banko išvilioti apie 200 tūkst. eurų.

Be to, N. Antanavičius vengia išlaikyti du savo vaikus, o jų mama nė nežino, kur oficialiai dainininkės sutuoktinis gyvena.

Be to, rugsėjo ir spalio mėnesiais vyras įkliuvo vairuodamas automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Šiuo metu vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminas pratęstas dar metams, tad realiai jis pats negali vežti savo sutuoktinės į koncertus. Kiekvienas nusižengimas blogina N. Antanavičiaus charakteristiką, kuri bus pateikta teismui jau nagrinėjant Klaipėdos apygardos prokuratūrai perdavus sukčiavimo bylą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)