„Amerika visada buvo mano svajonių šalimi. Dar būdama visai maža mamai sakydavau, kad gyvensiu būtent čia. Visada norėjau daug keliauti ir dabar labai džiaugiuosi, kad tenka keliauti po pasaulį bei gyventi skirtingose šalyse ir skirtinguose miestuose.

Opera taip pat visada buvo mano svajonių sąraše (juokiasi). Visada buvau kosmopolitė, todėl man visada buvo labai įdomu pažinti kitų tautų tradicijas, virtuvę ir istoriją. Kiekviena aplankyta šalis man suteikia įkvėpimo ir daugiau žinių“, – pokalbį pradėjo 31-erių atlikėja.

Net ir mums susisiekus Monika nebuvo namuose. Žinoma moteris buvo išvykusi į Vokietiją, kur Baden Baden mieste repetavo naują pasirodymą. Čia ji atvyko dirbti į didelio pasisekimo visame pasaulyje sulaukusį Operos ir baleto teatrą.

„Būtent čia dainuoja, režisuoja, groja ir šoka garsiausi pasaulio operos artistai. Čia aš repetuoju Giuseppe Verdi kūrinį „Otelas“. Atlieku Dezdemonos partiją.

Jei atvirai, opera yra mano aistra. Man užlipus į sceną atrodo, kad viskas tarsi sustoja ir lieku tik aš ir muzika. Kartu tai yra labai platus, sudėtingas ir reikalaujantis daug jėgų, talento bei darbo žanras“, – pasakojo Monika, – man patinka analizuoti savo personažus ir jaučiuosi be galo laiminga galėdama atlikti savo svajonių vaidmenį“.

Anot M. Falcon, jos gyvenimą gražiausiomis spalvomis nudažo būtent galimybė dainuoti sielą paliečiančias arijas. „Neapsakomas jausmas galėti perteikti visą istoriją balsu. Opera tikrai nėra skirta visiems. Reikia į ją įsigilinti, bet tikrai žinau, kad opera gali paveikti visus.

Man patinka tragedijos bei kad ir kiek kartų dainuočiau, visada apima naujos emocijos ir viskas tarsi vyksta iš naujo“.

Ji įsitikinusi, jog tie, kurie sako, kad nemėgsta operos, iš tiesų nėra matę atliekant ją gyvai ar dainuojant puikiems solistams, tačiau išvydę profesionalų kūrinį nuomonę kaip mat pakeistų.

Pasiteiravus, ar po mokyklos baigimo praeityje palikusi pop atlikėjos karjerą ji nesigaili tokio žingsnio, Monika buvo atvira. Net ir tai, jog Amerikoje šis muzikinis žanras yra itin populiarus, o daugelis mūsų šalies atlikėjų tik ir svajoja apie galimybę kurti savo ateitį už Atlanto, jos neprivertė dvejoti pasirinkus savo kelią.

„Mano nuomone, pop muzikos atlikėjo karjera Amerikoje yra laikina arba labai miglota. Aš buvau mokoma nemesti kelio dėl takelio, todėl tikslingai siekiau ir toliau siekiu savo tikslų“, – sakė jis ir pridūrė, jog operą pasirinko pasikliaudama tiek savo širdimi, tiek ir aiškiai matydama ateities viziją.

Tačiau ir pasirinkus savo kelią M. Falcon nebuvo lengva, nes paskui tarsi praeities šešėlis sekė pop dainininkės karjera ir etiketė, kuri trukdė siekiant rimtos operos solistės karjeros.

„Lietuvoje tai jaučiau visada. Tikrai turėjau puikių kolegų, bet teko ir nemažai girdėti šnibždesių teatrų koridoriuose. Neva atėjo čia iš pop pasaulio ir galvoja, kad kažką čia gali padainuoti. Jie tuomet net nebuvo girdėję, kaip aš dainuoju.

Tačiau tokie dalykai mane tik užgrūdino ir padarė stipresne. Na, o už Lietuvos ribų kiti žavisi mano sugebėjimu dainuoti įvairius žanrus ir čia jokių problemų dėl to nekyla“.

Nors atlikėja mielai pasakoja apie savo karjerą ir pasiekimus muzikiniame pasaulyje, asmeninį gyvenimą yra linkusi laikyti paslaptyje.

Pasak dainininkės ir operos solistės, tai jos asmeninis pasirinkimas ir savo asmeninio gyvenimo detalių ar šeimos kasdienybės ji gerbėjams nerodys. „Puikiai matome, kuo tai (asmeninio gyvenimo viešinimas) baigiasi žmonėms.

Monika Sakalauskaitė ir Giulija Baužienė

Spaudimo dėl viešinimo nejaučiu, komentarų neskaitau ir svetimų žmonių asmeniniu gyvenimu nesidomiu“, – sako ji.

Tiesa, M. Falcon vyras taip pat yra operos solistas, tačiau iki šiol dainininkė nėra net paviešinusi nei vienos judviejų nuotraukos kartu ar pasakojusi apie jų santykius. Ji neatskleidžia ir daugiau detalių apie judviejų gyvenimą, tačiau sako, kad jis yra didelis jos talento gerbėjas.

Vyras žavisi Monikos darbais ir mielai klauso atliekamų kūrinių, o kartu negaili ir patarimų. Monika neslepia, jog jo nuomonė jai itin svarbi, todėl ruošdamiesi svarbiems vaidmenimis jiedu nevengia pasikalbėti, pasidalinti pastebėjimais.

Ne paslaptis, jog be vyro pašnekovės gyvenime yra ir kitas itin svarbus žmogus. Tai jos mama Giulija, kuri ir atrado dukters talentą bei padėjo siekti muzikinės karjeros. Tačiau dėl tūkstančių jas skiriančių kilometrų, mama ir dukra gyvai susitinka itin retai.

Monika ir Giulija

„Mama yra mano antra sielos puselė. Mes esame dar artimesnės, nes mus skiriantis atstumas suteikia net daugiau poreikio skambint ir susirašinėti. Mes tikrai viena kitą palaikome ir aplankome, kai tik galime. Mano mama yra nuostabi ir aš ją labai branginu“, - šiltų žodžių Lietuvoje gyvenančiai žinomai jos mamai negailėjo M. Falcon.

Ir nors Monikos darbų grafikas pastaruoju metu yra itin užimtas, o gyvenime netrūksta nei skrydžių, nei dažnų kelionių, žinoma moteris mielai prisimena Lietuvą bei neslepia, jog vos tik pasitaikius galimybei mielai aplanko tėvynę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)