Akivaizdu, kad televizijos žvaigždę R. Mikelkevičiūtę domina ne tik socialinės temos, tarp kurių – vaikų gerovė bei smurto prieš moteris ir vaikus prevencija, bet ir aplinkosauga. Ilgas valandas leidusi gamtos apsuptyje ir akis į akį susidūrusi

Savaitgalį vykusos išvykos įspūdžiais Rūta pasidalijo socialiniame tikle „Facebook“, kur negailėjo kritikos lobstantiems verslininkams, be jokių skrupulų niokojantiems gamtos didybę.

„Milžiniški plotai iškirstų miškų... Kaip netausojama sava gamta! Tikras tuštėjimo metas, ne tik žmonių nebelieka šalyje. Baisiausia, kad medžiai kertami be jokių ceremonjų – dabar pats perėjimo metas. Bet verslininkams tai nerūpi, pinigų reikia čia ir dabar. Net patys miškų kirtėjai stebisi tokiu gobšumu – sako, kad taip žiauriai dar niekada nebuvo kertami miškai.

„Net per parą nekirtome taip, nekirtome ir prie Sovietų taip! Juk kirsti galėtume, kai paukščiai paaugins vaikus, vasarą, bet ne!“, – iš kirtėjų lūpų išgirstus žodžius citavo R. Mikelkevičiūtė.

Savomis akimis išvydusi, kokiais tempais naikinami lietuviški miškai, Rūta neslėpė apmaudo – pelėdų mėgstamos vietos lieka pustuštės, o ir vaikų jos atsiveda vis mažiau.

Tačiau visoje šioje istorijoje būta ir šviesos krislelio. Tai, anot Rūtos, jos kompanionu tądien tapęs D. Musteikis.

„Fantastiškas jis žmogus. Gera matyti, kaip apskaitininko ir finansininko darbą gyvenime dirbantis Darius su savo priekaba dunda per miško keliukus. Priekaboje – viskas, ko reikia paukščiams. Ir viskas iš savos kišenės – taip jis nuo mokyklos laikų! Kiek pasakojimų iš jo išgirdome apie paukščius!

Kai matai tokius žmones, kurie myli tai, ką daro, myli gamtą, ją saugo ir rūpinasi – geras jausmas palieka ir dar didesnis apmaudas dėl tų, kuriems eurai akyse. Kad jus kur gyvatės sugeltų, sako negalima taip, bet negaliu patylėti“, – feisbuke rašė R. Mikelkevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)