Atostogų ritmas nukelia į poilsiautojų pamiltą saulėtą Palangą, kur vasaros sostine tituluojam kurorte ilsisi komunikacijos specialistas, nuomonės formuotojas, žurnalo redaktorius, renginių organizatorius, namų kvapų kūrėjas, arba tiesiog itin veiklus žmogus – Saugirdas Vaitulionis. Visai neseniai vyras ryžosi ypatingam pirkiniui ir Palangoje įsigijo atostogų būstą, kuris leis dar daugiau laiko paleisti prie jūros. Ironiška, jog ne taip seniai šio miesto, kaip sako pats Saugirdas, jis katastrofiškai nemėgo.

„Neslėpsiu, aš Palangos nekenčiau, bet per pastaruosius penkerius metus, ji labai užaugo kaip kurortas, o ta dalis nuo Basanavičiaus gatvės link Birutės parko man yra fantastinė. Kunigiškiuose po truputį jau dygsta įsigytas namas, kur su draugais būsime kaimynai. Gavosi labai puikus ir juokingas projektas, kad juokaujame, jog nebe namus, o gatvėm perkam. Per karantiną, kai sustojo renginių pasaulis, atsirado daugiau laiko draugams, tačiau dabar mes vėl labai retai matomės, todėl kai turėsime bendrus namus – būsim priversti susitikinėti“, – laidoje Lietuvos ryto televizijos laidoje „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ pasakojo vyras.

Tačiau kol atostogoms skirtas būstas dar statybų procese, Saugirdas poilsio minutes leidžia sanatorijoje. Tokios atokvėpio akimirkos vyrui kaip niekad brangios, mat pastoviai besisukant tarp daugybės darbų ir projektų, pailsinti tiek kūną, tiek protą tampa net gyvybiškai svarbu.
„Kiek gėdinga, jog jau rugpjūčio pabaiga, o aš pirmą kartą šią vasarą atvažiavau prie jūros, todėl šiandien rytą pradėjau nuo masažo, vietoj pusryčių. Įprastai stengiuosi suderinti darbą ir poilsį, nes nuvarytus arklius nušauna ir negali dirbti 24/7, nes tuomet tiesiog galva nebedirba normaliai“, – atviravo Saugirdas.

Namų kvapus kuriantis, įspūdingus renginius organizuojantis, mados žurnalą redaguojantis ir dar begalę kitų veiklų užsiimantis vyras išties nesibaimina sunkaus ir nuolatinio darbo. Negana to, savo atvira nuomone socialinėje erdvėje besidalinantis vyras yra subūręs tūkstančius sekėjų, kurie mano žinantys apie jį viską. Visgi, pats Saugirdas sako, jog tai tėra iliuzija, mat kasdieninio gyvenimo akimirkomis dalinasi tik tiek, kiek pats to nori, o vadinamąją žvaigždžių liga prasirgo daug anksčiau, nei tapo visiems žinomu.

„Pažįstu žmones, kurie iš „Instagram“ pasidarė milijoninius pelnus, bet dėl to reikia labai daug dirbti. Man tai niekada nebuvo darbas, jame dalinuosi savo kasdienybe tuomet, kai pats tą noriu daryti. Su metais aš supratau, jog noriu pats spręsti, kiek noriu įsileisti svetimus žmones į savo gyvenimą. Manau, kad absoliučiai visi, kurie yra išlindę į viešumą, visada praeina žvaigždžių ligos etapą. Dažniausiai ji pasireiškia, kai visiškai nėra dėl ko. Mane tai užklupo kai dirbau dar Panevėžio televizijoje ir kartą per savaitę mane per ją parodydavo. Dabar tai atrodo taip kvaila“, – prisipažino vyras.

Net jeigu pats Saugirdas savo veiklos socialiniuose tinkluose nelaiko darbu, pramogų pasaulio užkulisius puikiai išmanantis vyras nemėgina paneigti to fakto, jog socialiniai tinklai šiai dienai yra patapę neatsiejamu kanalu žinomumo kelyje. Tačiau, anot Saugirdo, vien tai, koks skaičius figūruoja prie sekėjų žymos, dar neparodo tikrosios žinomo žmogaus formuojamos nuomonės.

„Socialiniai tinklai labai pakeitė žaidimo taisykles. Jei seniau turėjome žvaigždes, kurios žiba nuo žurnalo viršelių ar laidose ir buvo tokios tolimos bei sunkiai pasiekiamos, tai socialiniai tinklai žinomus žmones labai priartino. Tačiau sekėjų skaičius visiškai neatspindi jų daromos įtakos. Gali žiūrėti į gražius paveiksliukus, bet ar tau įdomu, ką tas žmogus sako? Dažniausiai ne. Yra žmonės, kurie sekami, nes turi gražių nuotraukų ir yra tie, kurie sekami, nes turi ką pasakyti“, – tvirta nuomone dalinosi Saugirdas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)