Kodėl įsigijote būtent šios veislės šunį?

– Visuomet norėjau didelio šuns, o kai pažiūrėjau filmą „Hačito: šuns istorija“, nusprendžiau įsigyti būtent šios veislės augintinį. Jį pasidovanojau gimtadienio proga. Tuo metu ši veislė buvo labai reta. Akitos veislės šunys labai prieraišūs, nors apskritai šunys pripranta prie žmonių, o katės – prie vietos.

– Ar nekyla sunkumų tokį didelį šunį laikant bute?

– Jam puikiai tinka gyventi bute, nes yra ramus, nekelia jokio triukšmo. Šios veislės šunys neloja, nebent staugia kaip vilkai. Aktyvus jis būna lauke, o ne namuose.

– Teko girdėti, kad dėl augintinio turėjote rūpesčių su kaimyne. Ar tai tiesa?

– Kartą palikome jį balkone ir durys netyčia užsitrenkė. Tada jis staugė, nes negalėjo įeiti į vidų. Kaimynė rašė skundą policijai, tačiau vėliau sužinojome, kad visi prieš tai tame bute gyvenę žmonės išsikraustė dėl to, kad su ja nesutarė. Ji gyvena viena, neturi ką veikti ir prisigalvoja problemų. Beje, ten jau negyvenu.

– Ar nesunku rasti laiko jį pavedžioti?

– Tai įrašyta į mano dienotvarkę. Būtinai vedžioju du kartus per dieną po valandą. Labai mėgstu vaikščioti. Tai tikra pramoga, pakvėpuoju grynu oru ir taip šiek tiek pasportuoju.

– Ar Ray gali įsitaisyti Jūsų lovoje, ar jam ten draudžiama lipti?

 – Jis labai švarus, tad leidžiu visur, nors pats nėra linkęs su manimi miegoti. Grįžęs iš lauko visada kruopščiai nuvalau letenas, beje, jo kailis nelabai purvinasi. Be to, jis prausiasi kaip katė.

– Ar lengva palaikyti tvarką namuose, kai juose gyvena toks augintinis?

– Dažnai siurbiame (juokiasi) ir labai dažnai jį šukuojame. Jis šeriasi du kartus per metus, o iš vieno šėrimosi galima numegzti du megztinius. Beje, kaupiame kailį, tačiau dar neradome, kas viską suverptų ir ką nors numegztų. Namuose jau turiu kelis didžiulius maišus.

Kiek kainuoja išlaikyti gražuolė Sasha Song augintinį? Kiek gyveno ilgaamžė Dimos katė? Visą interviu ir fotogaleriją rasite portale www.MIESTE.lt