„Buvo nepaprastai smagu! Lietuviškas maistas, dainos! Man sukilo tiek daug prisiminimų ir toks didžiulis ilgesys! Smagiausia, kad visi bendravo tik lietuviškai, o ir draugų sutikau!“, – įspūdžiais dalijosi S. Milinytė.

Mergina džiaugėsi susipažinusi ir su JAV šiuo metu viešinčiu Jurgiu Didžiuliu.

„Manau, kad tokių dienų čia reikėtų dažniau. Keli tūkstančiai lietuvių suvažiavo iš visų valstijų! Patyriau daugybę teigiamų emocijų, tiek prisiminimų sukilo“, – sakė S. Milinytė ir pridūrė, kad pabuvusi su lietuviais ėmė tik dar labiau ilgėtis artimųjų ir namų.

Su generaliniu konsulu Los Andžele Dariumi Gaidžiu susipažinusi S. Milinytė DELFI pasakojo susižavėjusi jo paprastumu.

Tuo tarpu generalinis konsulas Los Andžele Darius Gaidys S. Milinytę sužavėjo paprastumu.

„Tas ir smagu tokiuose susitikimuose, kad visi būna kartu. Nėra susiskirstymo: visi bendrai dainuoja, šoka, bendrauja. Be to, labai daug mažų vaikų! Smagu, kad tėvai vaikus moko lietuvių kalbos net gyvendami užsienyje“, – sakė S. Milinytė.

Pats D. Gaidys savo feisbuko paskyroje taip pat džiaugėsi lietuvių dienomis.

„Organizatoriai sako, kad šiemet jos yra dar gausesnės, sutraukusios apie 4000 lietuvių ir draugų. Nuostabu, kad galime Amerikai parodyti, kokia turtinga savo kultūra ir istorija šalis esame.

Didelis AČIŪ organizatoriams ir dalyviams, kurie parodė kokios įspūdingos mūsų tautinių rūbų ir gintarų kolekcijos, kokia įvairi tradicinė ir moderni muzika, kiek daug turime aktyviai veikiančių organizacijų, kiek daug yra kūrybiškų, gabių lietuvaičių“, – rašė D. Gaidys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)