Kaip rašoma pranešime spaudai, šventinio vakaro nepraleido stilistė Agnė Jagelavičiūtė, televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė, verslininkė Agnė Grigaliūnienė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, nuomonės formuotoja Gintarė Gurevičiūtė, renginių organizatoriai Liutauras Galinis ir Kristina Kaikarienė, verslininkė Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė su vyru Pauliumi Medišausku, dizaineriai Audronė Bunikienė bei Egidijus Rainys, nuomonės formuotoja Indrė Burlinskaitė ir daugybė kitų pramogų pasaulio atstovų. Žinomi žmonės atviravo, kad su nekantrumu laukia didžiųjų metų švenčių ir dalinosi tradicijomis, kurios daro jų šventes išskirtinėmis.

Į renginį atvykę verslininkai Aivaras ir Inga Stumbrai sako, kad kalėdinis laikotarpis jų namuose būna ypatingas, o prasidėję šventinio laikotarpio renginiai ypač laukiami.

Pastarieji dveji metai buvo kitokie. Karantinai ir pasaulinės pandemijos sustabdė iki šiol tradicijomis virtusias šventes, tad šiemet norisi vėl sugrįžti į ypatingas šventines akimirkas. Labai gera susitikti su draugais, matyti visus pasipuošusius, laimingus ir besišypsančius. Kalbant apie mūsų šeimos Kalėdas mes jų visuomet laukiame su nekantrumu. Tikriausiai, kaip ir visi vertiname šeimynines tradicijas. Mes visuomet suteikiame daug dėmesio kalėdinės eglutės puošimui tai laikas su artimaisiais. Kiekvienais metais pildome savo kalėdinių žaisliukų kolekciją, nesivaikome kažkokių madų ar tendencijų, bet kasmet įsigyjame kokį nors ypatingą papuošimą, kuris tampa simboliu ir priminimu, kad praėję metai buvo nuostabūs”, švenčių laukimu džiaugiasi I. Stumbrienė.

Renginių organizatorė, verslininkė Kristina Kaikarienė atskleidžia, kad nors visi išsiilgę susibūrimų ir kalėdinių vakarėlių, daugelio šventės šiemet bus apgalvotos ir pasvertos.

Šios šventės bus ekonomiškesnės. Kalbant apie įvairius papuošimus, dekoracijas - mes visi norime labai gražaus, jaukaus rezultato, bet paskaičiuojame, kad nereiktų per daug išlaidauti. Kalėdų simbolis visuomet bus jaukumas. Šiemet labai vertinama tai, kas tikra gyva eglutė, daug mažų lempučių, sukuriančių jaukumą. Ta pati arbata ir meduoliniai sausainiai gali būti ne tik gardūs saldėsiai, bet ir nuotaikingi namų dekoro elementai, kurie nekainuoja brangiai, bet emociškai sukuria vertę. Šiandien irgi esame tarp meškinų, kurie spinduliuoja gerą nuotaiką ir iškart norisi šypsotis, o tai svarbiausia šventė turi kurti gerą nuotaiką.”

Grožio namų įkūrėja, nuomonės formuotoja Oksana Pikul-Jasaitienė sako, kad artėjančios šventės jai asocijuojasi su darbymečiu visi nori puoštis, gražintis ir tobulinti savo išvaizdą, tad šventiniu periodu darbai atima nemažai laisvo laiko. Tačiau vos pagalvojus apie Kalėdas, ji iškart prisimena išskirtinę savo namų tradiciją.

Mes visuomet puošiame gyvą eglutę vazone, tam, kad vėliau ją galėtume atsodinti šalia namų. Taip darome jau keletą metų ir nors ne visos eglutės prigijo, visgi turime vieną ypatingą, kuri kasmet žydi ir matosi pro namų langus. Dominykui ši tradicija labai patinka, labai džiaugiuosi, kad Kalėdos mums asocijuojasi ne tik su eglutės puošimu, bet ir jos nupuošimu ir atsodinimu.”

Dainininkė, verslininkė Kristina Ivanova sako, kad šiemet ruoštis didžiosioms metų šventėms pradėjo kaip niekad anksti.

Nemeluosiu, viską pasiruošiau jau vakar. Dar lapkričio mėnuo, o aš jau pasiruošusi. Tiesiog netyčia pažiūrėjau į darbų kalendorių ir supratau, kad visi savaitgaliai jau rezervuoti suplanuoti koncertai, darbe jau dabar dažnai tenka užsibūti ilgiau, tad kitaip niekaip nebūčiau spėjusi. Aš džiaugiuosi, kad savo elektroninėje parduotuvėje turiu vis daugiau prekių, nes mano pasiruošimas šventėms yra iš anksto pasirūpinti dovanomis, taip ne tik galima sutaupyti laiko ir paskutinę minutę nebelakstyti po parduotuves, tačiau ir apgalvojus savo pirkinius nemažai sutaupyti. Labai džiaugiuosi, kad per šias Kalėdas viską susiplanavusi iš anksto rasiu laiko ir darbams, ir šeimai, ir tokioms smagioms šventėms, kaip šiandien.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją