Šiemet Rūtos ir jos vyro Rolando Remeikio namuose tviska net dvi eglutės. Pirmiausiai moteris buvo nusprendusi puošti namuose augančią araukariją, tačiau sužinojus, kad Kalėdoms grįžta ir užsienyje laikinai gyvenanti dukra, Rūta su šeima šiai progai nusprendė dekoruoti ir dar vieną spygliuotį.

„Namuose auganti araukarija yra solidi, jos ūgis – beveik trys metrai. Šį spygliuotį, kuris įprastai auga šiltuose kraštuose, gavau dovanų gimtadienio proga iš bičiulės ir, artėjant Kalėdoms, pagalvojau, kad šis augalas mažai kuo skiriasi nuo įprastos eglutės, todėl nusprendžiau jį papuošti.

Rūtos Mikelkevičiūtės kalėdinės dekoracijos

Tačiau po beveik pusmečio namo grįžo mano dukra Dominyka, kuri mokosi vienuoliktoje klasėje, tarptautinėje mokykloje UWC (Jungtiniai pasaulio koledžai – DELFI) Kinijoje. Ten nėra labai populiaru švęsti Kalėdas, nes jie turi savo kinų Naujuosius metus, todėl pažadėjau Dominykai, kad ji galės išrinkti tokią eglutę, kokios ji norės. Taip ir išėjo, kad namuose dabar turime dvi egles. Bet viskas gerai, bus dvigubai daugiau dovanų“, – nusijuokė pašnekovė.

Dvi eglutės – ne vienintelis išskirtinumas Rūtos namuose. Šiemet TV laidų vedėja dukros išrinktą žaliaskarę puošė ne tik įprastais kalėdiniais žaisliukais, bet ir sūnelio Jono Antano gimimo proga keptais meduoliukais.

„Mano sūnus gimė gruodžio mėnesį, todėl Kalėdos man tikrai yra didelis stebuklas. Tąkart, jo gimimo proga, prieš trejus metus, mes kepėme meduolius. Vėliau aš juos padėjau sausai į dėžutę ir jiems iki šiol nieko nenutiko. Tiesą sakant, dabar jie atrodo kaip kalėdiniai žaislai, todėl paėmiau juos ir sukabinau ant eglutės.

Rūtos Mikelkevičiūtės kalėdinės dekoracijos

Tiesa, nepagalvojau, kad namuose turiu tris šunis. Ką jie veikia? Guli palindę po egle ir graužia meduolius. Tikiuosi, kad iki Kalėdų tie mano meduoliukai išliks“, – šypteli ji.

Pasiteiravus, ko šiemet moteris norėtų palinkėti sau ir aplink esantiems žmonėms, Rūta skatina gyvenime labiau vertinti ne materialius, o širdimi jaučiamus dalykus.

„Man atrodo, kad kiekvienas dirbantis žmogus dažnai įsisuka į rutiną, regis, nuolat esi bėgime, todėl labiausiai norėčiau užverti namų duris ir susisėsti su savo mylimais žmonėmis be darbų, be telefono, be įtampos – norisi ramybės“, – DELFI pasakoja Rūta.

„Dabartinis gyvenimas yra neretai vadinamas greitų santykių ar santykių dėl naudos laiku, kuomet viskas parduodama, laikina. Norisi visiems, tuo pačiu ir sau, palinkėti nepamiršti išsaugoti tikrumo. Juk svarbiausia yra žmonės arti tavęs, tie, kurie tave myli, yra už tave ir su tavimi.

Be galo linkėčiau savo kelyje nesutikti netikrų draugų – tų, kurie šypsosi į akis, kalba meilius žodžius, tavimi naudojasi, o už nugaros kaskart tave parduoda, nes taip paprasčiausiai yra patogiau. Manau, kad tai yra pats nemaloniausias jausmas.

Nuoširdžiai linkiu kiekvienam turėti artimuosius, kurie su jumis būtų ir kai gera, ir kai bloga. Ne veltui yra posakis, kad tikri draugai šalia tavęs yra ne tada, kai tu juokiesi, o tada, kai tu verki.

Šiais laikais, kai mūsų santykius gali išbalansuoti pinigai, valdžia ar šlovė, labai svarbu išlaikyti tikrus santykius ir draugystę. Apkabinkime artimą, sakykime gražius žodžius, šypsokimės vienas kitam, nes visa tai tarp žmonių stato tiltus“, – linkėjo R. Mikelkevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)