Įrašą Ruslanas patalpino socialiniuose tinkluose, juo sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Noriu visus perspėti, kad prieš keliaujant Klaipėdos Autobusų parko autobusais pasirūpintumėte sauskelnėmis. Kelionės trukmė 3val. 55min. Lygiai po dviejų valandų kankinimosi šis autobusas be WC teikiamų paslaugų sustos Kryžkalnyje, kur galėsite pasikeisti sauskelnes, nes lygiai tiek pat dar teks važiuoti be tualeto.

P.S. Prieš kelionę venkite santykio su maistu ir skysčiais“, – būsimus keleivius perspėjo žinomas atlikėjas.

Komentaro Delfi šiuo klausimu kreipėsi ir į UAB „Klaipėdos autobusų parko“ atstovus.

„Keleivių vežimą Lietuvos Respublikoje reglamentuoja Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymas ir Vyriausybės patvirtintos Kelių eismo taisyklės.

Taisyklėse nurodoma, jog „Važiuodami transporto priemone su įrengtais saugos diržais, vairuotojas ir keleiviai privalo juos užsisegti...“. Identiški reikalavimai nustatyti ir minėtame įstatyme.

Paprasčiau sakant, autobusui ar kitai motorinei transporto priemonei važiuojant, keleiviai turi sėdėti prisisegę saugos diržus ir negali vaikščioti nei po saloną, nei į tualetą. Juo galima naudotis tik autobusui stovint. UAB „Klaipėdos autobusų parkas“, kaip ir kitos Lietuvoje dirbančios keleivinio transporto bendrovės, privalo laikytis šių taisyklių.

Mūsų bendrovės tarpmiestiniai maršrutai yra planuojami su periodiniais sustojimais, kad keleiviai galėtų pasinaudoti tualetu kelionės metu. Mūsų vairuotojai yra instruktuoti, jog keleiviui paprašius jam būtų sudaryta galimybė kuo skubiau atlikti gamtinius reikalus sustojus artimiausioje degalinėje ar aikštelėje, kur yra tualetas.

Šiltuoju metų laiku, kai lauke yra pliusinė temperatūra, mūsų parko tolimesnių reisų tarpmiestiniuose autobusuose tualetas veikia, autobusui stovint jis būna atidarytas. Šaltuoju metų laiku, kai lauke būna minusinė temperatūra, tualetai neveikia dėl techninių priežasčių – užšalęs vanduo gali sugadinti autobuso įrangą.

Mūsų autobusuose apie tai informuoja pranešimas ant tualeto durų, kartu primenant, jog esant poreikiui, reikia kreiptis į vairuotoją, kuris sustos artimiausioje degalinėje. Keleiviui paprašius, sustojimas yra ne valandų, o minučių klausimas.

Apibendrinant reiktų pastebėti, kad nepriklausomai nuo transporto rūšies – ar būtų keliaujama nuosavu automobiliu, motociklu, maršrutiniu autobusu ar mikroautobusu –tarpmiestinėse kelionėse visi eismo dalyviai naudojasi ta pačia infrastruktūra. Lietuvoje kas keliasdešimt kilometrų yra degalinės ar poilsio aikštelės su būtina civilizuota infrastruktūra būtiniausioms gamtinėms reikmėms“, – tikino UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)