„Prieš 13 metų su Lietuvos muzikos ir Teatro akademijos studentais esame pastatę spektaklį „Vasarvidžio nakties sapnas“, kuris apkeliavo visą pasaulį ir iki šiol yra įtraukiamas į teatrų repertuarus. Beveik visi jame vaidinantys aktoriai tapo savo srities profesionalais. Tik retas iš jų pasuko kitu profesiniu keliu“, - pasakojo O.Koršunovas.

Pasiūlymo Lietuvoje formuoti savo aktorių kursą režisierius yra sulaukęs jau seniai. Tačiau tokiam žingsniui sako pribrendęs tik dabar.

„Tai – ne tas pats, kas padirbėti su studentais porą mėnesiu. Tai labai atsakingas žingsnis. Nes tu pasirenki žmones ir vedi juos aktorinio meistriškumo keliu nuo pradžios iki pabaigos. Esi atsakingas ne tik už jų profesiją, bet ir likimus“, - DELFI prisipažino režisierius, kuriam dėl kurso vadovo pareigų tenka atsisakyti ir kai kurių projektų užsienyje.

Paskutiniais mėnesiais Atėnų nacionaliniame teatre spektaklį statęs O.Koršunovas ir toliau savo kūrybines idėjas ketina įgyvendinti svečiose šalyse. Tad kol jo nebus Lietuvoje, režisierių pavaduos kursą drauge su juo renkantys žinomi šalies teatralai: Nelė Savičenko, Darius Meškauskas, Andrius Žebrauskas,Vesta Grabštaitė.

„Galutinai apsispręsti man ir padėjo faktas, kad su manimi kartu dirbs žmonės, kuriais pilnai pasitikiu tiek etine, tiek moraline prasme. Man labai svarbus kolektyvas, kuris padės auginti jaunąją aktorių kartą“, - prisipažįsta režisierius.

Tiesa, paklaustas, koks dėstytojas jis yra savo studentams, O.Koršunovas atsakyti negalėjo: „Tikrai nežinau, koks iš manęs bus pedagogas. Tačiau kai dirbdavau su studentais tuos kelis mėnesius, po truputėlį, bet reikalaudavau siekti reikiamo rezultato. Jei kalbant atvirai, tikrai, nežinau, koks dėstytojas būsiu dabar.“

Režisierius viliasi, kad būsimasis studentų kursas bus ne tik Vilniaus miesto teatro OKT aktorių pamaina, bet ir sėkmingai įsitvirtins kituose didžiuosiuose šalies teatruose.

„Aš baigiau kursą pas puikų pedagogą Joną Vaitkų. Jis į pasaulį išleido visą plejadą žvaigždžių, kaip Arūnas Sakalauskas, Ingeborga Dapkūnaitė, Dalia Michelevičiūtė, kurie buvo paruošti visapusiškai“, - pastebi O.Koršunovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)