Žavi „Lietuvos talentų“ komisijos narė prisipažino, kad mokykloje labai nemėgo krosų, o dabar vis dažniau aunasi bėgimo batelius. Bėgimą, kaip malonų ir naudingą užsiėmimą jai padėjo atrasti sūnelis Adomas.

„Bėgioti pradėjau ne todėl, kad norėjau, o todėl, kad buvau priversta. Kažkada mažyliui reikėjo pripūsti dviračio padangą, todėl teko spręsti: ar eiti pusantro kilometro pėstute iki degalinės, ar važiuoti automobiliu. Kadangi oras buvo geras, išėjome pėstute. Adomas važiavo dviračiu, todėl, kad suspėčiau paskui jį, teko pabėgėti. Tada ir supratau, kad tai gali būti visai smagu“, – pasakojo R. Ščiogolevaitė.

Moteris nesilaiko specialaus treniruočių grafiko, bėgioja kai turi laiko. Dažniausiai treniruotė trunka apie valandą.

„Gyvenu už miesto, todėl bėgioju dviračių taku, kuris yra prie mūsų namų. Labai patogu, Adomas mina dviratį, o aš tuo metu galiu pabėgioti. Jei pavargstu, bėgimą pakeičiu ėjimu. Pastebėjau, kad tokios treniruotės suteikia daugiau fizinių jėgų, lavina ištvermę“, – džiaugėsi atlikėja.
Sunkiausia R. Ščiogolevaitei ne prisiversti pabėgioti, o rasti laiko šiam užsiėmimui. Sportas jai padeda atsipalaiduoti po sunkios dienos ir geriau jaustis.

„Mano toks darbas, kad dažnai tenka sėdėti automobilyje arba studijoje prieš kameras vos ne visą dieną. Todėl grįžus namo norisi pajudėti. Be abejo, bėgimas ne tabletė, kurią išgeri ir praeina galvos skausmas ar nuovargis, tačiau jo teikiamą naudą tikrai jaučiu“, – sakė ji.

Vilniaus maratone jai kompaniją žada palaikyti ir atlikėja Aistė Pilvelytė, kuri taip pat priėmė iššūkį rugsėjo 11 dieną įveikti mažąjį maratoną – keturis kilometrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją