„Gyvenimas apsisuko labai įdomiai, atrodė, kad viskas fantastika. Turėjau jachtą nusipirkęs. Ji buvo tam, kad svečius paplukdyčiau gal kada mariose. Turėjau lėktuvą nupirkęs keturvietį, kad per sieną eilėse nereiktų laukti. Baigėsi tuo, kad su tuo lėktuvu gal du kartus paskraidžiau ir net per sieną neskridau niekur“, – laidai KK2 pasakoja buvęs verslininkas.

Romas Bubnelis mėgavosi šlove, rašoma spaudos pranešime. Televizijos ir banko savininką pažinojo verslininkai, valdžios žmonės. Romas bendraudavo su visais ministrais ir net premjeru: „Su premjeru Šleževičiumi, dažnai būdavom, sėdėdavom, džiną su toniką gurkšnodavom, apie reikalus šnekėdavome“.

Romo Bubnelio įkurtoje „Litpoliinter“ televizijoje dirbo didžiausios tų laikų žvaigždės: Arūnas Valinskas, „dviratininkai'', Nemira Pumprickaitė. Visi jie buvo Bubnelio draugai.

Vyras atsimena, kad Lapėse buvo ir kavinė, ir viešbutis. O vakare nuvažiavęs ten, Romas prasėdėdavo iki ryto.

Nuosavoje studijoje Romas įrašinėdavo nuosavas dainas ir filmavo klipus. Dainavimas buvo jo mėgstamiausias hobis.

Verslą vyras pradėjo nuo to, kas dabar vadinama spekuliacija. Lietuvoje pirko džinsus, megztinius ir vežė pardavinėti į Rusiją. Iš to uždirbo savo pirmąjį milijoną.

Romas Bubnelis

„Kirgizija, Uzbekija, Ukraina, Rusija. Nuveži į bazę, iškart sumoka pinigus ir vėl darai naują užpirkimą. Ten sukosi viskas labai greitai. Po metų laikų įkrito pirmas milijonas rublių. Po kitų metų jau keturi milijonai. Atsirado labai daug pinigų“ , – prisimena buvęs milijonierius.

Bubnelis buvo vienintelis akcininkas, todėl kai užgriuvo sunkumai, viskas nugulė ant jo vieno pečių.

„Kai pamato tavo darbuotojai, kad tau blogai, jie žiūri kaip greičiau pabėgti. O kai viskas buvo gerai, jie buvo šalia ir gerai dirbo. Likau vienas“, – skundžiasi vyras.

Romo verslą užgriuvo finansinės bėdos: „Tais laikais įstatymai, kaip ir nelabai galiojo. Parašo laikraštyje, kad kažkas neaišku su ta firma, iš karto ekonominė policija užpuola – surenka visus dokumentus, sąskaitas uždaro ir tiria mėnesį, du, tris, keturis. Negali pervesti pinigų už televiziją. Negali nieko pervest, nes sąskaitos uždarytos“.

Griūnant verslui Romas nebegalėjo mokėti algų. Prarado televiziją. Prarado banką. Liko skolingas daugybei žmonių. Prie Bubnelio durų kasryt pasirodydavo skolų išmušinėtojai. Prasidėjo grasinimai.

„Ateidavo banditai, grasindavo: išvešiu į mišką, jei neatiduosi pinigų“, – prisimena Romas.

Į Romo namus buvo įmestas Molotovo kokteilis.

„Manęs nebuvo, bet žmona su vaikais sėdėjo ir žiūrėjo televizorių. Tada per langą įskriejo Molotovą kokteilis ir viskas užsidegė''.

Vėliau buvo susprogdintas kieme stovėjęs automobilis: „atėjo mano vairuotojas, paprašiau užpilti kuro. Tik užvedus jam variklį, sprogo mašina, galas pakilo į orą. Ačiū Dievui, tuščias bakas buvo, nes granata buvo prie bako padėta. Sprogo ir neužsidegė“ – laidai KK2 apie sunkiausius laikus atviraus Romas Bubnelis.

Tačiau grasinimai buvo tik pradžia. 1995 metų birželio pirmąjį sekmadienį, per Tėvo dieną, grasintojai peržengė visas ribas. Iš mažo kalibro ginklo buvo pasikėsinta į Romo Bubnelio tėvą. Deja, šūvis buvo labai tikslus. Šratas pataikė į arteriją ir verslininko tėvas mirtinai nukraujavo.
„ Jis nukraujavo į plaučius ir mirė. Pašovė per vidurnaktį, o tėvas užgeso paryčiais. Norėjo mane pagąsdinti, nes kai firma bankrutavo, buvo daug nepatenkintų žmonių".

Tuo pačiu metu Romo Bubnelio verslą ištiko visiškas krachas. Verslininkas buvo sulaikytas ir teisiamas dėl turto iššvaistymo. Teismo Romas Bubnelis laukė Lukiškėse. Vienoje kameroje su tėvo žudiku. „Jis apsiverkė – verkia ir sako – tu įsivaizduoji, ką aš buvau sugalvojęs? Aš buvau sugalvojęs, kad nukankinsiu visą tavo šeimą. Vaikus tavo, anūkus tavo, po vieną. Būčiau visus užvertęs“, – tėvo žudiko išpažintį laidoje KK2 prisiminė Romas Bubnelis.

Lukiškėse Romas praleido 9 mėnesius, į laisvę sugrįžo plikas, basas. Dar neseniai buvęs milijonieriumi, jis įsidarbino kapinėse.

„Išėjau be pinigų, plikas, nuogas, bet gyvas. Prasidėjo tada darbai kapinėse, dėvėtų rūbų parduotuvėse.“

Vėliau jis prisiminė fotografiją, kai būdamas jaunuolis tuo užsiiminėjo.

„Atsimenu, kai reikėjo nufotografuoti lavoną visais rekursais, su šeima prie grabo“, – pamena jis.

Po truputį Romo gyvenimas sugrįžo į vėžias ir suprato, kad ne milijonuose laimė.

„Didžiausia svajonė, kad kam nors dar būčiau reikalingas scenoje ir žiūrovai manęs nepamirštų. Ir labai noriu anūkų, kad būtų šalia, ne kažkur Amerikoje“, – prisipažįsta Bubnelis.

Didysis Romo sugrįžimas į sceną buvo duetas su Aiste Pilvelyte, kur pora tapo projekto nugalėtojais.

„Aistė – profesionali dainininkė. Jai reikėjo partnerio ir pasikvietė mane. Mums ten gerai sekėsi, nes ji stipri atlikėja. Man reikėjo prie jos taikytis. Manau, kad pavyko. Laimėjome „Auksinį mikrofoną''.