Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kaltinamajam skirta 1,5 metų laisvės atėmimo bausmė, dėl fizinio skausmo sukėlimo bei nežymaus sveikatos sutrikdymo – 9 mėnesiai kalėjimo.

Subendrinus bausmes, V. Simovičius kalėjime turėjo praleisti 2 metus, tačiau prie šios bausmės pridėta ir 2016 m. 14 d. Jonavos apylinkės teismo paskirta ir neatlikta bausmė. Todėl bendrai nuteistajam skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismas iš dalies tenkino R.Mačiulytės civilinį ieškinį. Dainininkė prašė jai priteisti 15 tūkst. eurų neturtinės žalos, tačiau teismas priteisė tik 4 tūkst. eurų.

V. Simovičius turės atlyginti ir 333,3 eurų turtinę žalą bei 1 447 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Pati R. Mačiulytė išgirsti teismo nuosprendžio neatvyko.

Roma Mačiulytė teisme

Išgirdęs tokį teismo nutarimą, nuteistasis reagavo emocingai.

„Nesąmonė. Aišku, kad skųsiu. Pati atėjo ir glaustėsi prie manęs“, – sušuko nuteistasis.

Dar 2015 m. gruodžio 15 d. Kauno policija gavo pranešimą apie tai, jog moters iš buto neišleidžia draugas, prieš ją smurtauja. Tačiau pareigūnams atvykus į įvykio vietą, moteris tokią versiją paneigė bei paaiškino, kad prieš savaitę ją sumušė nepažįstami asmenys. Stipriai sužalota R. Mačiulytė nedelsiant buvo pristatyta į gydymo įstaigą.

2016-ųjų spalio viduryje byla dėl sveikatos sutrikdymo buvo perduota teismui. Paskutinis posėdis vyko prieš kiek daugiau nei mėnesį. Jo metu nuskambėjo baigiamosios kalbos, o teismo salėje įvyko kaltinamojo ir dainininkės akistata.

Anksčiau DELFI savo įvykių versiją pasakojo kaltinamojo mama bei nukentėjusiosios draugės.

Romos bičiulės net neabejojo V. Simovičiaus įvykdytu nusikaltimu.

„Ji važiavo į koncertą Jonavoje lapkričio 29 dieną ir sakė paskambins, kai grįš, bet nepaskambino. Ji turėjo važiuoti pas tėvukus, bet dingo. Pradėjome jos ieškoti, skambinau į tą kavinę Jonavoje, kur ji koncertavo, sakė, kad ji išvažiavo su kažkokiais muzikantais. Ieškojom namuose, skambinome, bet tapkės kaip buvo pastatytos, taip liko. Kiekvieną dieną važinėjome į jos namus. Iš pradžių telefonas šaukė, paskui nebe. Skambinome iš įvairių numerių. Tada ji paskambino naktį, prašė padaryti kažką, nes jos neišleidžia iš namų. Tas Valerijus buvo paėmęs jos telefoną. Tada mes kreipėmės į policiją, pasakėme, kad ji yra pagrobta“, – pasakojo artimos atlikėjos draugės.

Moterų teigimu, policijos pareigūnai į nurodytu adresu vyko keturis kartus. Ne iš karto pavyko rasti pagalbos prašančią R. Mačiulytę.

Tiesa, nukentėjusioji, iš pradžių prašiusi pagalbos, vėliau draugėms pranešė, kad jai viskas gerai. „Ji parašė tokią žinutę, nes jis jai liepė“, – įsitikinusios draugės.

R. Mačiulytės draugės tikino, kad kaltinamasis smurtavo ne tik prieš Romą, bet ir prieš savo sugyventinę. „Jis ją šakute, peiliu badė. Jie mažą vaiką turi kartu su sugyventine, o badydavo ją peiliu“, – kalbėjo moterys.

Valerijaus Simovičiaus teismas

V. Simovičiaus mama, tokias įvykių versijas kategoriškai neigė.

Moteris tikino, kad R. Mačiulytės kaltinimai jos sūnui yra laužti iš piršto. Esą ji buvo sumušta daug anksčiau nei buvo iškviesta policija. „Ji atvažiavo tokia (sumušta – DELFI). Buvo atvažiavusi, prašė, kad koncertuot duočiau, nes neturėjo nei ant duonos, nei ant bulkos pinigų. Ji prasigėrus buvo baisiai“, – kalbėjo kaltinamojo mama. Jos teigimu, Roma Valerijų kaltina smurtu „iš keršto“ ir siekdama finansinės naudos. Kaltinamojo mama pasakojo, kad jis ir Roma bendravo, esą ji buvo dažna linksmybių viešnia. „Bet smurtas bute neužfiksuotas“, – savo pozicijos laikėsi moteris.

Šiandien nuteistojo mama DELFI parodė tą dieną R. Mačiulytės jai siųstą žinutę, kurioje moteris prašo, kad jos draugės atsiimtų policijai pateiktus pareiškimus.

R. Mačiulytės žinutė

Roma Mačiulytė – Lietuvos estrados dainininkė, išgarsėjusi su ansambliu „Nerija“. Roma savo muzikinę veiklą plėtojo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse: Latvijoje, Rusijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose bei JAV.

Atlikėja vienoje scenoje yra dainavusi su tokiomis įžymybėmis kaip Alla Pugačiova ir Laima Vaikulė. Roma yra išleidusi ne vieną sėkmingą solinį albumą bei nugalėjusi garsiuose muzikiniuose projektuose.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)