Aplankė kolegas

Viskas prasidėjo šeštadienio popietę, kai į R.Olberkytės duris pasibeldė picų išvežiotojas, rankose laikydamas tris picas, ir pareiškė, kad klientė yra skolinga per porą tūkstančių litų. Už juos jai buvo liepta atidirbti motoroleriu vežiojant picas. „Supratau, kad tai – mergvakario pokštas, bet maniau, kad jis mane nuveš į vakarėlį. O mane dviratės transporto priemonės išvis labai gąsdina“, – juokėsi Rima. Jai picas teko nuvežti visai neatsitiktiniams klientams. R.Olberkytė pirmiausia nieko nenutuokdama pasibeldė į buvusios TV3 vadovės Vilmos Marciuleviūtės duris.

„Man kojos sulinko, kai pamačiau Vilmą“, – prisiminė mergvakario kaltininkė. Antrasis tos dienos klientas buvo Marius Veselis, kuris Rimą pasitiko net su rože rankose. Paskui R.Olberkytė aplankė buvusį kolegą ir draugą Andrių.

Rūpinosi kraičiu

Vėliau Rima buvo nuvežta į grožio saloną, kur jai keturiomis rankomis buvo daromas masažas.

„Po masažo išeinu ir matau, kad nėra mano drabužių. Galvoju – kaip čia viską tvarko, net rūbus išneša. Tada pamačiau laiškelį, liepiantį apsirengti tautiniais drabužiais“, – pasakojo R.Olberkyė. Jai teko eiti sostinės senamiesčiu bandant susirinkti kraitį.

Pagal paliktas nuorodas ji įvairiose Pilies gatvės parduotuvėse turėjo išprašyti jai paliktus gintarinius karolius, šukas ir austą rankšluostį. Prie Arkikatedros merginą pasitiko pulkas draugių, pasipuošusių tautiniais drabužiais ir vaikinikėliais bei dainuojančių „Ramunę baltąją“.

Šukavo kasas

Daugiau nei dvidešimt mergvakario dalyvių ėjo į Sereikiškių parką, kur neužmiršdamos liaudiškų tradicijų palydėjo jaunąją – šukavo jai kasas, pynė vainiką, dainavo liaudies dainas ir šoko.

Palydėtuvių pulke buvo dainininkė Violeta Riaubiškytė, laidų vedėjos Juventa Mudėnienė, Jovita Valeikaitė, buvusi „Teleloto“ atsistentė Gabrielė Bartkutė. Mergvakaryje dalyvavo ir kitos artimos Rimos draugės, ir sesuo. Kita R.Olberkytei skirta užduotis – pademonstruoti kulinarinius sugebėjimus. Prie Vilnios pasistatęs stalą jaunamartės laukė kulinarinės laidos vedėjas Maratas Sargyanas. Jis mokė merginą gaminti kebabą „Liule“.

Vakaras pasibaigė bare „Iki aušros“, kur mergvakario dalyvės dalijo patarimus, sakė palinkėjimus ir mokėsi šokti pilvo šokį. R.Olberkytė šeštadienį išteka už Kėdainių krepšinio komandos „Nevėžis“ krepšininko Žydrūno Stankaus.

Šis praėjusį šeštadienį su draugais atšventė bernvakarį, kuriame ne tik bandė atlikti įvairius ūkio darbus, bet ir mokėsi gaminti sužadėtinės pamėgtą alkoholinį kokteilį.