„Žinote, aš tų savo išgyvenimų niekada neparodžiau. Aišku, jausmai su laiku aprimsta, juk reikia išmokti paleisti“, – pasiteiravus apie savijautą prisipažino pašnekovė.

Vis dėlto paklausus, ar kada nors ateityje galėtų į širdį priimti naują žmogų, Rima net nelaukė klausimo pabaigos: „Oi, tikrai apie tai negalvoju. Kaip sako, mes norime vieno, o Dievas nusprendžia kitaip. Tai tegul Dievas ir nuspręs“.

Draugijos Rimai kol kas tikrai netrūksta. Daugiavaikė mama anksčiau „Delfi“ buvo išvardijusi visus savo šeimyninės komandos narius.

„Turime du mažus vaikus: berniuką, kuriam 9-eri, ir mergaitę, kuriai 5-eri. Visi kiti vaikai jau suaugę – vienai dukrai 19-ka, kitai – 17-ka, dar kitai – 14-ka, o sūnui – 16-ka. Ir dar yra vienas sūnus Anglijoje. Iš viso Vidas turėjo 10 vaikų, visi iki vieno tvarkingi, laimingi. Jis visada su jais bendravo. Vidas juos ne tik išleido į gyvenimą, bet ir būdavo kartu“, – po vyro mirties graudindamasi pasakojo Rima.

Turint šalia tokį palaikymą, gyvenimo dramas išgyventi lengviau. Net karantinas Antonovams nesukėlė didelių nepatogumų. Atvirkščiai, šeima šį laiką išnaudoja sportui, mokslams ir remonto darbams.

„Ačiū Dievui, mūsų šeimoje sergančių nėra, tik mane buvo užklupusi neuralgija. Kai namuose pradėjome remontą, perpūtė vėjas. Darbų laukia labai daug, kol kas – dar pati pradžia, tad parodyti negaliu. Ruošiamės remontui iš pagrindų. Pradėsime nuo sandėliuko ir virtuvės, kur yra daugiausia pelėsio“, – sakė pašnekovė.

Galutinai Rimą apsispręsti dėl remonto pastūmėjo vieno bičiulio skambutis. Šis panoro aplankyti šeimą, tačiau Rima gėdijosi priimti svečią į namus. „Pasakiau, kad pas mus labai negražu ir jam teks palaukti. Ir mano vaikai gėdijasi atsivesti draugus. Be to, kadangi pati ateityje planuoju keisti gyvenamąją vietą ir kai paklausiau vaikų, ar kuris norės čia likti, atsirado norinčių, nusprendžiau nebedelsti.

Nors butas tvarkingas, atitinka higienos normas, tačiau ant sienų yra pelėsio. O baldai... parodija, o ne baldai! Na, namai nėra tokie gražūs, kad galėčiau sau leisti kažką pasikviesti. Kai turėsiu savo svajonių virtuvę – būtinai“, – pažadėjo moteris.

Svajonių virtuvėje nuguls nauja grindų danga, nauji baldai ir buitinė technika. „Ko nekenčiu gyvenime – pigios kosmetikos ir dėvėtos buitinės technikos. Jau geriau pataupysiu ilgiau, bet šitų dviejų dalykų pakęsti negaliu. Svajonių virtuvę tikiuosi turėti rugpjūtį. Kainos nemažos, o ir mūsų pajamos nėra didelės. Tad reikės kažkaip krapštyti ir pamažu daryti“, – ryžtingai kalbėjo Rima.

Televizijos laidų viešnia maždaug prieš metus nustebino pokyčiais – atsikratė daugybės kilogramų ir akivaizdžiai išgražėjo. Sportas Rimai tapo kasdiene rutina, o sveikesnė mityba – įpročiu. Moteris pasidžiaugė iki šiol nepraradusi formos.

„Kaip tik kalbėjome su treneriu – susitarėme pradėti treniruotes internetu. Įprastai treneris atsiųsdavo man nufilmuotą vaizdo įrašą, o dabar nusprendėme, kad reikia išmėginti gyvas transliacijas.

Metant svorį mano pagrindinis tikslas buvo sutvirtinti kūną, padaryti jį kuo sveikesnį, kad galėčiau dirbti, tvarkytis. Ir šis tikslas jau yra pasiektas. Na, bent graži pradžia. Reikia susiremontuoti namus, o tai reikalauja daug fizinės jėgos“, – pasakojo pašnekovė.

Nors Rima pati kimba į remonto darbus, vaikus stengiasi nuo jų apsaugoti. „Kadangi gyvename blokiniame name – visur dulkės. Vieną naktį tarsi pūkuose miegojau, o paskui labai skaudžiai kosėjau. Net skambinau į karštąją liniją, konsultuojančią dėl koronaviruso. Paskui reikės viską lupti, tepti sienas su specialiais toksiškais chemikalais... Žodžiu, laukia daug reikalų“, – planus dėstė mama.

Judesio Antonovų namuose netrūksta. Nors Rimos vaikai buvo apsidžiaugę, kad nuotoliniu būdu karantino laikotarpiu kūno kultūros pamokos nevyks, moteris, įsitikinusi, kad judėjimas labai svarbus sveikatai, nutarė pati imtis trenerės darbo.

„Susisiekiau su kūno kultūros mokytoja, paklausiau, kokia programa buvo numatyta ir pasišoviau pati vaikams vesti pamokas“, – šypsojosi pašnekovė.

Nors visa šeima didžiąją laiko dalį dabar praleidžia namuose, Rima nerimauja dėl vyriausios savo dukters.

„Kadangi ji dirba krašto apsaugoje, dėl jos kyla daugiausia bėdų. Darbas ir šiaip pavojingas, o ir kontaktuoti su kitais žmonėmis tenka. Be to, nors nėra ten vežančių autobusų, bet kokia kaina turi vykti į darbą ir grįžti namo.

Na, o kiti vaikai su mokslais susitvarko nuotoliniu būdu. Viena dukra šiuo metu rašo kursinį darbą. Su mažuoju, Aleksiuku, užsiima dukra, o mūsų darželinukei – atostogos. Su ja mes sportuojame, užsiimame įvairiais darbeliais“, – pasidžiaugė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)