Sunegalavus V. Antonovui buvo iškviesta greitoji pagalba. Vyras šiuo metu gydomas Šiaulių miesto ligoninėje. Pirmadienį jam bus pradėta radioterapija.

„Vidas dabar ligoninėje. Savaitgalį jam prasidėjo kraujavimas. Sudėtinga padėtis. Tai labai bjauri liga. Sekmadienį vakare namuose prasidėjo tikras siaubo filmas. Jam prasidėjo kraujavimas iš burnos. Vaizdas buvo kaip iš košmaro, todėl greitai išvežėme jį į ligoninę“, – prisimena Rima.

„Medikų prognozės nekokios. Tai labai baisi liga. Chemoterapijos Vidui taikyti negalima dėl jo silpnos būklės, kadangi šis gydymo metodas veikia visą kūną, jis jos neatlaikytų, todėl paskirta radioterapija“, – paaiškino pašnekovė.

Pasak Rimos, jos vyras nerūkė, nevartojo alkoholio, todėl diagnozuota NK ląstelių limfoma buvo didžiulė ir nemaloni staigmena.

„Manau, kad viskas dėl maisto. Maisto pramonė yra pirmasis žmonių žudikas, kadangi į produktus dedamos siaubingos medžiagos“, – tikina ji.

Sekmadienį, kuomet Vido sveikata ėmė sparčiai blogėti, Rima sako labai išsigandusi.

„Buvo baisu. Iškvietėme greitąją, dukra vyrą palydėjo iki ligoninės, o aš likau su vaikais“, – prisimena moteris.

Rima sako, kad dalintis šiuo vargu ji nori tik dėl to, kad įspėtų kitus žmones apie šią klastingą ligą, kurią atpažinti ne visada paprasta.

„Limfoma dažniausiai maišoma su peršalimo ligomis. O šeimos daktarai dėl peršalimo ligos nesiųs paciento biopsijai. Kadangi dažnai gydoma ne taip, kaip reikia, limfoma sėkmingai progresuoja. Aptinkama ji dažniausiai tada, kai simptomai nepraeina ir žmogaus būklė negerėja, tačiau dažnai diagnozė nustatoma per vėlai.

Vido atveju, kai jam 80-imt metų, sunku pasakyti, kaip čia bus. Sunku sakyti, kad viskas bus gerai. Bet kol žmogus yra gyvas, jo laidoti negalima“, – vilties nepraranda R. Antonovienė.

Pasak pašnekovės, dabar jų šeimoje visi gyvena laukimu.

DELFI primena, kad anksčiau buvo manoma, kad Vidui yra sinusų vėžys, tačiau kiek vėliau paaiškėjo, kad jis serga antros stadijos limfoma, dar kitaip žinoma kaip kraujo vėžys. Deja, tai nėra vienintelė liga, kamuojanti Vidą. Vyras taip pat serga antrojo tipo cukriniu diabetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)