Žymus režisierius Tadas Vidmantas šiek tiek modifikavo iššūkį ir siūlo žmonėms apsilankyti aukojimo portale aukok.lt ir paaukoti bet kokią sumą bet kuriai išsirinktai organizacijai.

„Kiek žinau žmonės pasekė mano pavyzdžiu. Nes tai iš tikrųjų tapo naudojimasis ne savo vardu vardan labdaros, bet labdaros naudojimasis vardan savo vardo garsinimo. Man tai atrodo svetima. Kad ir koks tikslas bebūtų, tai aš pakeičiau taisykles. Nes minėta akcija įgavo tokį pagreitį, kad žmonės net pamiršo jos esmę“, - kalbėjo T.Vidmantas.

Tuo metu europarlamentaras Antanas Guoga nepabūgo užsipilti šaltu vandeniu.

„Žmonėms norisi padėti, kurie serga onkologinėm ligom ir kitom. Tai aš galiu prisidėti ir padėti. Galbūt šiek tiek ir pralinksminti“, - išplatintame video kalba A.Guoga.

Jo bendrapartietis Seimo narys Remigijus Šimašius taip pat ketvirtadienio rytą Katedros aikštėje apsipylė lediniu vandeniu.

„Viską ką daro politikai visi vertina per reklamos prizmę. Viena vertus viską, ką daro politikas yra kampanijos dalis, nes žmogus renkasi žmogų, o žmogus yra toks, koks jis yra. Tai aišku, kai darai dalykus, galvoji kaip visa tai atrodys. Ir kodėl to nedaryti, jeigu tai yra normalu ir žmogiška. Bet kuriuo atveju aš šitą dalyką būčiau daręs vis tiek“, - kalbėjo R.Šimašius.

Nerijus Milerius, Vilniaus universiteto šiuolaikinės kultūros tyrinėtojas teigė, jog ši akcija yra šou.

„Nemanau, kad to šou reiktų vengti, nes tai sudaro didelį pasiekiamumo lauką ir galią“, - konstatavo N.Milerius.

Parengė Monika Burvytė

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.