Džiugia žinia jis pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“. Įraše teigiama, kad tai yra didžiulis pasiekimas ir ilgamečio darbo rezultatas, tačiau tenka susidurti ir su iššūkiais, vienas didžiausių – milžiniška studijų kaina.

„Aš įstojau į HOLIVUDĄ!

Vis dar negaliu patikėti ir dreba širdis visą rytą rašant šį įrašą, bet noriu pranešti, kad aš įstojau geriausią kino mokyklą JAV – AFI Conservatory! Šį rudenį pradėsiu studijuoti režisūros magistrą pačioje Los Andželo širdyje – Holivude. Šioje mokykloje mokėsi David Lynch (Twin Peaks), Darren Aronofsky (The Whale), Terrence Malick (Tree of Life), o American Film Institute konservatorijos seminaruose studentams dėstė Steven Spielberg (The Fabelmans), Quentin Tarantino (Once upon a time in Hollywood), Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street), Alejandro Inarritu (The Revenant), Denis Villeneuve (Dune), Sofia Coppola (Lost in Translation) ir kiti žymūs kino meistrai“, – rašė jis.

Būsimas studentas pridūrė: „Žodžiai neapsako emocijos ir jausmų, ką šiuo metu išgyvenu, atrodo, kad atsibudau kitoje realybėje ir negaliu dar patikėti, kad tai vyksta man. Bet blemba, noriu prisipažinti, kad labai daug dirbau keletą metų ir svajonės pildosi, kai prie jų dirbi nuosekliai! Nuo kelimosi tris mėnesius 4 ryto, mokymosi studijoje, IELTS akademinio egzamino išlaikymo Oksfordo, Harvardo arba Kembridžo stojamuju balui, atskiro stojamojo filmo sukūrimo ir bemiegių naktų ruošiantis stojamiesiems, rekomendacijų, esė rašymų, interviu su mokykla iki pat ĮSTOJIMO! Pirmą kartą apie studijas JAV pagalvojau 2013 pavasarį baigęs VDA architektūrą ir mano artimiausi žmonės žino, kad ši svajonė buvo mano dešimtmečio planas, kuri šiandien tapo realybe“.

Magistro studijos truks dvejus metus. Jų metu Sauliui Baradinskui reikės sukurti penkis trumpo metro filmus, o baigiamasis filmas bus pristatomas tarptautiniuose kino festivaliuose.

Saulius planuoja įgytas žinias pritaikyti ir jomis dalintis su Lietuvos kino bendruomene filmuojant savo pilno metro miuziklą „BETONO MUZIKA“. Būsimą projektą jau parėmė Lietuvos Kino Centras ir asociacija LATGA.

Režisierius neslepia, kad didžiausias iššūkis yra studijų kaina ir kaštai, kurie siekia net 200 000 eurų dviejų metų laikotarpiui, kuriuos jis planuoja uždirbti.

„Didžiausias mano iššūkis šiuo metu – tai studijų kaina ir kiti kaštai – tai kainuos virš 200 tūkstančių eurų 2 metams. Labai noriu užsidirbti šiuos pinigus ir man pravers kiekvieno iš jūsų pagalba – jeigu nori prisidėti prie mano svajonės, tam sukūriau specialų puslapį, užsuk čia ir sužinosi, kaip tai gali padaryti: https://www.baradinskas.com/afi. Labai būsiu dėkingas jei šia nuoroda, postu ar mano žinia pasidalinti su draugais ir žmonėmis. Nuoširdžiai būsiu dėkingas ir man tai labai svarbu!“ – rašė jis bei pasidalijo padėka visiems, kurie yra jo profesinio ir asmeninio gyvenimo kelyje.

Amerikos kino institutas (angl. American Film Institute, AFI) – JAV kino pramonės organizacija, ugdanti kino kūrėjus ir skirianti apdovanojimus kino srityje. AFI remia privatūs asmenys ir visuomenė.

AFI Konservatorija studentams suteikia galimybę susipažinti su aukščiausios klasės technologijomis ir įrangomis, pasiruošti filmavimo režisūros, scenarijų rašymo, kameros darbo, režisūros montažo ir daugeliu kitų sričių. O taip pat kino mokykla benradarbiauja su tokiomis kino studijomis, kaip „Warner Bros“, „Disney Pictures“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją