Kaip rašoma pranešime spaudai, į Vilniuje, Naujamiestyje įsikūrusį prancūzų restoraną atvyko Agnė Jagelavičiūtė, Saugirdas Vaitulionis, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi, Rima ir Žydrūnas Stankai, Simona ir Jonas Nainiai, Simona Starkutė, Ugnė Galadauskaitė su Mariumi Sipariu, Kristina Kaikarienė su dukra Kriste, Monika Marija Paulauskaitė, Sandra ir Darvydas Šernai, Lukas Gricius ir kiti.

Susirinkę svečiai skanavo specialiai šiam vakarui sukurtą meniu. Restorano šefas Paulius Janušas paruošė keturių patiekalų meniu. Maisto gaminimo ekspertas kepė ant grilio omarą su šparagais ir prancūzišku „Beurre Blanc“ padažu. Komplimentų sulaukė „Wagyu“ jautienos mėsainis su Brie sūriu. Labiausiai išalkę įvertino kaulienos šonkaulius su batatais ir pomidoriukais. Taip pat degustacijai laukė jautienos antrekotas su smidrais.

Žurnalo „L'Offciel“ redaktorė Agnė Jagelavičiūtė pasakojo – jos mityba žiemos ir vasaros metu ne itin skiriasi. Žinoma moteris teigė, kad salotos visais metų laikais yra mėgstamiausias patiekalas, o daržovės sudaro 70 procentų jos šeimos mitybos raciono. A. Jagelavičiūtė teigė, kad jos maitinimosi įpročiai nepasikeitė ir po plastinių operacijų. Moteris liko ištikima savo kūnui ir valgo taip, kad jos organizmas jaustųsi gerai.

„Aš jau daug metų maitinuosi pagal savo sistemą, kuri veikia. Po visų operacijų aš stipriai sulieknėjau. Dabar, kai mano kūnas neturi nereikalingų riebalų, labai stipriai reaguoja į taisyklingą mitybą. Naudoju mažai sunkiųjų angliavandenių, valgau daug daržovių, žuvies. Valgau ir mėsą, ji man labai patinka ir yra reikalinga. Vasarą aš nevalgyčiau troškinio, bet su malonumu suvalgau didkepsnį ar šašlyką.“, – juokdamasi kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

Apie savo atrastą lieknėjimo sistemą žinoma moteris papasakojo knygoje „Mažos nuodėmės taisyklė: kaip valgyti viską ir nestorėti“. Šioje knygoje A. Jagelavičiūtė pasakoja apie tai, kaip maitinasi. „Iki 12 val. aš valgau tiek, kiek valgo storas, didelis, aukštas vyras. Tačiau aš nevalgau nuo 16 val. iki 10 val. ryto. Esu girdėjusi, kad dabar yra dieta, kur pataria padaryti 14 val. tarpą tarp valgymų. Aš jos nesilaikau, tiesiog man natūraliai išeina tiek nevalgyti. Dar vienas dalykas – jei nebus valgyti to, kas yra teisinga, geriau nevalgysiu išvis. Žinoma, nesakau, kad per metus porą kartų nesuvalgau naktį picos. Koks gyvenimas be to. Tačiau tai neturėtų būti įpročiu“, – teigė A. Jagelavičiūtė.

Restorano terasos atidaryme maisto knygų autorė ragavo ant griliaus keptą omarą. Kaip tikino, omaras ją tiesiog šokiravo gerąja ta žodžio prasme. „Aš valgau viską. Man nesunku pavalgyti ir paprastoje aplinkoje ar vietoje, kuri, atrodytų yra niekuo ypatinga. Nekėliau reikalavimų, kad čia būtų geriausias valgytas omaras gyvenime. Tačiau taip nutiko. Su draugais, su kuriais šį vakarą sėdime prie vieno stalo, valgėme omarus skirtingose Niujorko vietose. Ten buvo labai gerai. Bet galiu ramiai pasakyti – čia buvo geresnis. Jei restoranui pavyks išlaikyti šį lygį, bus muštynės“, – vakaro meniu gyrė A. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)