Restoranas ne jo, bet jis parinko patiekalus ir sukvietė labiausiai patyrusius Lietuvos valgytojus paragauti maisto į tą vietą, kurią jis jau spėjo aplankyti.

Kodėl Andrius sutiko tapti pagrindine vakaro žvaigžde? „Esu čia buvęs porą kartų ir šis restoranas man padarė labai didelį įspūdį“, – DELFI kalbėjo A. Užkalnis. Jis nė neabejodamas tikino, kad tai geriausias itališko maisto restoranas Lietuvoje.

Visi svečiai, atvykę į renginį, sukviesti ne reklamos agentūros, o pačio A. Užkalnio. Jo tikinimu, tai – geriausi valgytojai Lietuvoje, kurių kontaktus restorano šeimininku vienam vakarui tapęs Andrius rado savo telefono kontaktų skyrelyje.

„Tai žmonės, kurie mėgsta pavalgyti ir tie, kurie vaikšto į restoranus. Jiems tikrai nesvetimas restoranų maistas, – tikino A. Užkalnis ir prasitarė, jog vakaro metu svečiai vaišinsis makaronais su jūros ežių padažu, aštunkojais bei tradiciniu tiramisu. – Čia tikrai nebus nė vieno tokio, kuris sako, kad „ai, man bet kas skanu, svarbu – sotu“.“

Į klausimą, ar šiame restorane už vakarienę teks gerokai patuštinti piniginę, A. Užkalnis atsakė nedvejodamas ir neslėpdamas, kad ši vieta – ne kiekvienam. „Nėra pigu, tačiau reikia turėti galvoje, kad tai, ką šefas Mickey Bhoite iš Toskanos naudoja kaip sudėtines dalis ir tas rūpestis, kuris čia yra... Na, už pigiai gero restorano nepadarysi“, – nedvejodamas kalbėjo maisto kritikas.

Šventės svečiai

Ir nors šįvakar A. Užkalnis svečius pasitiko itališka dvasia alsuojančiame prabangiame restorane, jis pats nevengia ir itin paprastų užkandinių ar net kebabinių.

„Tikriausiai net negalėčiau valgyti vien brangiose ar labai „mandrose“ vietose. Manau, kad man nusibostų. Be to, valgymas tokiose vietose, kur šefas kuria meną, yra pakankama įtampa net ir pačiam valgytojui. Tai dėmesio reikalaujantis dalykas“, – tikino A. Užkalnis.

Restoranas duris atvėrė prieš keturis mėnesius, tačiau oficiali atidarymo šventė tik šiandien. Beje, šventei dirigavęs A. Užkalnis tikino, kad pagrindinis šio vakaro akcentas – maistas, tad nei fejerverkų, nei ledo skulpūrų raižymų ar kitų „stebuklingų“ šventinių akcentų tikrai nebus.

Į A. Užkalnio kvietimą pavakarieniauti teigiamai atsakė Gabrielius Landsbergis su žmona Austėja, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Aidas Puklevičius, Daiva Žeimytė, Justė Arlauskaitė-Jazzu su draugu Donatu Ivanausku, Naglis Šulija su šeima, Artūras Zuokas su žmona, Orijus Gasanovas, Rimvydas Valatka su žmona, Karolina Toleikytė, Indrė ir Morkūnas Jogailos, Simona Burbaitė, Asta Stašaitytė, Beata Nicholson su seserimi bei draugėmis ir daugelis kitų.

Vakaro metu svečiai paatviravo apie tai, ką patys dažniausiai gamina namuose. Apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)