„Kultūros ir renginių sektorius uždarytas praktiškai jau metus. Efektyvios valstybės pagalbos nėra, lygiai kaip ir atsidarymo plano – apie jį institucijos net nekalba. M. A. M. A. apdovanojimų filmavimas gali tapti puikiu pavyzdžiu, kaip saugiai pradėti renginių ir kultūros sektoriaus atidarymą.

Žinoma, turi būti laikomasi visų šalyje galiojančių teisės normų, bet organizatoriai negali toliau sėdėti sukišę galvas į smėlį ir tikėtis, jog pandemija vieną dieną stebuklingai baigsis, ką jiems realiai šiai dienai siūlo instituciniai pareigūnai ir politikai.

Tikiuosi, jog valdžia ne tik grasins tyrimais ir baudomis, bet konstruktyviai ivertins profesionalų įžvalgas ir pagaliau imsis proaktyvių veiksmų patvirtinti taisykles saugiam renginiu organizavimui Lietuvoje”, – kalbėjo RIA valdybos pirmininkas Valdas Petreikis.

„Praėjo 12 mėnesių nuo renginių sektoriaus uždarymo. Panašu, kad valstybės institucijas ir politikus net beria nuo minties, kai kalbame apie renginių atsidarymo perspektyvas. Kažkada tai daryti reikės, nes dar metus verslo ir žmonių uždaryti namuose nepavyks. Laikas, kad ir mikro planais, bet pradėti veiklų atsidarymo žingsnius. Visa šita situacija parodė, kaip atskirtyje keičiasi žmonių požiūris į gyvenimą. Ir keičiasi į blogąją pusę. Mums tampa norma mūsų laisvių suvaržymai, valstybės institucijų neveikimas, o keletas žmonių ant scenos atrodo nebenormalu. Tokia situacija visomis prasmėmis gali atnešti žiaurius padarinius visuomenėje,“ – situaciją apibendrino RIA valdybos narė Agnė Grigaliūnienė.

„Kaip įpratome gyventi su kaukėmis, su dezinfekciniu skysčiu ir pripratome sveikintis alkūnėmis, taip ir renginiai jau nebebus tokie, kokie buvo. Leiskite pradėti mums dirbti, mes užsidirbsim. Nes vienintelis kelias saugiems renginiams prasidėti yra praktinis jų įgyvendinimas”, – dalinosi mintimis RIA valdybos narys Marijus Olekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)