R. Norvilė pasakoja, kad aktyvus gyvenimo būdas yra ta sritis, kurioje šeima nesunkiai randa sutarimą. Vienas mėgstamiausių užsiėmimų – laiko leidimas sodyboje. Nuvažiavę ten visi kartu eina grybauti, uogauti ar tiesiog pasivaikščioti po miškus. R. Norvilė juokauja, kad po tokios veiklos visi jaučiasi kaip po geros mankštos.

Tiesa, pastaruoju metu sodyboje šeima lankėsi kiek rečiau, nes joje nėra nei šilto vandens, nei tualeto, o jauniausiasis šeimos narys dar per mažas tokioms sąlygoms.

Visgi sėdėti ir pasyviai laukti vasaros Norvilai nenorėjo ir nusprendė po šiokios tokios pertraukos vėl grįžti prie aktyvios sportinės veiklos. Žinoma pora ryžosi pirmą kartą kartu išbandyti sportą treniruoklių salėje.

„Darbas sporto salėje su svarmenimis yra mano pati mėgstamiausia veikla. Nors ir žinau, kad Deiviui nuo vaikystės įdomiausia futbolas ir bėgimas, įkalbinau jį eiti sportuoti kartu“, – pasakoja R. Norvilė.

Tačiau po kelių savaičių bendrų treniruočių Renatai teko pripažinti, kad jos ir Deivio sportavimo įpročiai pernelyg skirtingi.

„Vos po kelių treniruočių Deivis pasakė, kad su manim daugiau nebesportuos. Jis labai bendraujantis žmogus, todėl jam norisi daug kalbėtis, o aš mėgstu tiesiog „žudytis“ su svarmenimis. Būnu visiškai susitelkusi į procesą ir kalbėtis visiškai nenoriu“, – juokiasi R. Norvilė.

Tačiau pora nenuleido rankų ir nusprendė vis tiek galinti sportuoti kartu. Tik skirtingose sporto klubo vietose. Prie aktyvaus gyvenimo būdo šeima bando pratinti ir savo vaikus – keturiolikmetę Vanesą ir šešiametį Emilį veda į specialias „Impuls“ klube rengiamas grupines vaikų treniruotes.

„Nenoriu primesti vaikams kažkokios veiklos, tad jų neverčiu užsiimti vienu ar kitu sportu. Leidžiu patiems rinktis. Labai norėčiau, kad jie patys pajaustų aistrą kuriam nors sportui, tuomet nebereiktų ieškoti papildomos motyvacijos“, – sako ji.

R. Norvilė įsitikinusi, kad kartu praleistas laikas šeimai itin svarbus, o aktyvi fizinė veikla tam tinka tiesiog idealiai. Tai ne tik galimybė bendrauti, bet ir geriau pažinti vieni kitus.

„Natūralu, kad vaikams augant jie vis labiau nori atitolti nuo tėvų. Mano dukra irgi jau vis dažniau nori laiką leisti su draugėmis. Tačiau, mano nuomone, vaiko raidai laisvalaikis su šeima yra gyvybiškai svarbus. Tikiu, kad dabar matant darnios šeimos pavyzdį jiems jį norėsis pritaikyti ir ateityje, savo sukurtose šeimose“, – įsitikinusi R. Norvilė.

Aktyvaus laisvalaikio su visa šeima naudą išskiria ir „Impuls“ treneris Sergej Sokolov. Jis teigia pastebintis, kad tėvai sportuoti vis dažniau ateina su savo atžalomis.

„Tėvai tokiu būdu rodo šaunų pavyzdį vaikams. Tada nebelieka ir klausimų dėl bendro laisvalaikio. Aktyviai kartu praleistas laikas teigiamai veikia visą šeimą. Po treniruočių visi būna gerai nusiteikę, gali pasidalinti įspūdžiais bei patarimais, netgi kartu siekti užsibrėžtų tikslų“, – sako jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)