Natalija Bunkė nuo saulės saugosi namuose

Šiuo metu Natalija įrenginėja savo naujus namus, todėl prie ežero jai tikrai nepavyksta išsiruošti, tad tenka vėsintis namuose.

„Aš niekur neišeinu iš namų. Iš tikrųjų namuose įrengti akmeniniai laiptai, sėdėti ant jų yra labai gerai. Stengiuosi neiti į lauką, jeigu tikrai nereikia. Miegu prie atidarytų langų, katinus uždarius“, – pasakojo Natalija Bunkė.

Moteris pripažįsta, kad tokiu oru labai svarbu gerti daugiau skysčių.

„Mano šaldytuvas pilnas vandens. Tik labai šalto gerti negaliu, nes gerklę iš karto skauda. Tačiau vandens labai daug stengiuosi gerti. Taip pat renkuosi negazuotą vandenį, nes gazuotas dirgina gerklę. Mums muzikantams reikia labai save saugoti“, – tikina pašnekovė.

Natalija juokauja, kad kaip tyčia tokiu oru sugedo jos kondicionierius, matyt, neatlaikęs karščio. Automobilyje ji taip pat stengiasi nesirinkti pernelyg šaltos oro temperatūros, nes vėlgi kyla grėsmė jos balsui.

„Šiuo metu pas mane yra remonto įkarštis, tai aš negaliu sau leisti niekur išvažiuoti. Turiu būti su darbininkais, padėti jiems. Turiu būti namuose, tik savaitgaliais išvažiuojame koncertuoti“, – sakė ji.

Moteris pripažįsta, kad vyraujanti kaitra jai sunkiai pakeliama, tačiau mano, kad kiekvienam reikia išmokti prisitaikyti prie jos.

„Aš save saugau nuo nudegimų, nes esu labai šviesios odos. Stengiuosi nesideginti, nes paskui oda tampa dėmėta. Nesinori sau pakenkti“, – sakė ji.

Baiba Skurstene-Serdiukė karštį tveria kartu su mažyliu

Rekordiškai karštą vasarą dainininkė Baiba pirmiausia nuo kaitros saugo savo sūnų, tačiau nepamiršta to padaryti žaismingai, pavyzdžiui, kieme pastato mažą baseiną.

„Tiesa, labai svarbu, kad nebūtų per didelio skirtumo tarp oro ir vandens, nesinori, kad mažylis peršaltų. Tai teko net šildyti virdulį, nes jei baseine 18, o lauke 34 laipsniai temperatūros, tuomet nieko gero. Taip pat naudojame didelį skėtį“, – pasakojo dainininkė.

Dienos metu Baiba namuose uždaro visus langus, užtraukia juos saulei nepralaidžiomis užuolaidomis.

„Be to, dienos metu rekuperacinį vedinimą išjungiame ir įjungiame tik nakčiai. Tai taip pat turi pagelbėti. Katinas slepiasi po stalu. Su tokiu kailiu, jam tikrai karšta“, – pastebi moteris.

Baiba guodžiasi, kad pastaruoju metu jos mažylis miega labai neramiai, tačiau pasitarusi su bičiulėmis ji kiek nurimo, nes tokioje situacijoje ji ne viena.

„Kiek turiu draugių su mažais vaikais, visos sako, kad režimo nėra, vaikai nemiega, nes tiesiog pernelyg karšta. Stengiamės kuo daugiau gerti vandens, nevalgyti labai riebaus maisto. Gelbsti mūsų mylimi šaltibarščiai“, – išdavė ji.

Saugirdas Vaitulionis karščiais nesiskundžia

Tuo tarpu komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis į viską stengiasi žiūrėti paprastai – reikia mokėti džiaugtis saule, bet ir nepamiršti nuo jos apsisaugoti.

„Aš esu vasaros žmogus, tai man šitie karščiai labiau šventė, nei bambėjimo objektas. Geriu daug vandens, adekvačiai būnu saulės atokaitoje ir tiesiog džiaugiuosi, kad pas mus šiomis dienos yra šilčiau nei Saint-Tropeze.

O panika dėl karščių man kiek kelia šypseną – žmonės, jūs vasaros nematę? Čia kaip žiemą kelininkus sniegas užklumpa netikėtai, taip dabar lietuvius netikėtai užklupo vasara. Juokauju, žinoma. Saugokite save, nenusvilkite saulėje, gerkite daug vandens ir džiaukitės vasara, nes ji šioje šalyje mėgsta greitai pasibaigti“, – priminė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)