„Kai tik iškrenta sniegas, nesvarbu, lapkritį ar gruodį, iš karto statau eglutę, – DELFI šyptelėjo Avgustina. – Nežinau, kodėl, bet taip norisi to jaukumo ne tik už lango, bet ir namuose.“

Šįmet Kalėdos Avgustinos namuose bus kitokios. Vasarą ištekėjusi mergina didžiąsias šventes pirmą kartą švęs jau sukūrusi ir savo šeimą.

Ir nors jos namuose žiba tradiciniai kalėdiniai papuošimai, jos tikinimu, jokių specialių tradicijų ji nesilaiko.

„Šįmet panorau eglutę papuošti auksine, balta, bronzine bei tamsiai mėlyna spalvomis. Pernai ji buvo marga – raudonais ir auksiniais žaislais puošta, – pasakojo Avgustina. – Kad ir kaip puoščiau, ant eglutės būtinai turi būti ir stiklinių žaisliukų, jie suteikia daugiausia jaukumo. Galbūt tai toks prisiminimas iš vaikystės, tuomet ant eglutės visuomet kabėdavo būtent tokių žaisliukų.“

Pasidomėjus, ar šventes A. Issengel-Vekter švęs namuose, ar kels sparnus į šiltuosius kraštus, ji nė neabejojo: „Niekuomet nebuvo minties išvykti per Kalėdas ar Kūčias. Šventes švęsiu su šeima, kaip ir visada“.

Kalėdų senelio stebuklu vaikystėje tikėjusi Avgustina šyptelėjo, kad Kalėdos iki šiol jai tokios pat mielos, kaip ir vaikystėje, pasikeitė tik viena: „Skiriasi tik tai, kad dabar, suaugus, pagaliau žinau, kas iš tikrųjų atneša dovanas“.

Nors iki Kalėdų dar liko visas mėnuo, kalėdinė dvasia alsuoja ne tik Avgustinos namuose. Žaliaskarę jau papuošė ir Rytis Žvagulis su mylimąja.

Eglutę Laura su Ryčiu puošė tradicinėmis, labiausiai Kalėdas atspindinčiomis spalvomis: raudona ir auksine. „Žaisliukus rinkomės pačius elementariausius, bet parduotuvėje radome ir senovinių, primenančių vaikystę, tokių stiklinių figūrėlių, tad įsigijome ir jų“, – vardijo L. Navikaitė.

Bet vien tik žibančia eglute šventinės dekoracijos nesibaigs. „Laukiame, kada atvyks Ryčio mama, ir papuoš mums židinį. Ji puiki dekoratorė, turi puikų skonį“, – komplimentų mylimojo mamai negailėjo Laura.

Pakilia nuotaika pokalbį bebaiginati Laura prasitarė, kad šios Kalėdos jų namuose bus kitokios: „Šie metai bus ypatingi tuo, kad Kalėdas kartu su Ryčiu švęsime mūsų namuose. Ir, žinoma, su mano šeima“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)