Įrašu, kuriame papasakojo, ką išgyveno tris dienas, V. Rykštaitė sutiko pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„3 paros, o atrodo, lyg 3 savaitės. Jau neprisimenu, kaip atrodo normali diena. Nemiegu trečią naktį irgi, o gal ketvirtą? Užtat prisimenu, kad turėjome kitokių planų, daug ir gražių. Norėjau Radvilo gimtadienio proga paruošti avokadų tortą.

Tokį sveikuolišką, kad jis irgi galėtų paragauti. Padėkos dieną planavome švęsti su draugais, daug maisto. Mano darbas buvo pasirūpinti šventės dekoracijomis – gyvomis gėlėmis. O šeštadienį mūsų laukė fotosesija su @couplecups – Kristijonas per vaikų pirmus gimtadienius tradiciškai fotografuoja mūsų šeimą.

Bet Radvilą ištiko dilgėlinė. Ūmi. Ji vis dar tęsiasi. Būtent dėl to rašau šį tekstą pusę dviejų nakties Havajų laiku – po trijų valandų klykimo ir kasymosi R pagaliau užmigo...

Iš pradžių buvo siaubingai baisu. 2 dienos skubios pagalbos skyriuje. Nevilties jausmas, kai vaikas klykia, visas raudonai violetinis, aš nežinau, kaip jam padėti, nes jokie vaistai neveikia… O mūsų pediatras išvykęs atostogų. Bet dabar jau ramiau. Radome vaistus, kurie padeda. Bėrimai siūbuoja.

Gimtadienį paminėjome su tortu iš pakelio, kurio sudėtį perskaičiusi vos neišsiskyriau su torto kepėju, aka savo vaikų tėvu. Pasikalbėjau su puikiais gydytojais Lietuvoje, Havajuose mažyliui atliko tyrimus. Baisi ta dilgėlinė, bet, sako, nėra pavojinga. Iš gautų žinučių matau, kad daug mamų painioja ją su tridiene karštine, galvoja, kad ji užkrečiama ir t.t.

Kaip staigiai pasikeičia perspektyvos. Eilinį kartą suprantu, kad sveikata svarbiausia, sveikata – viskas, arba, kaip nepamenu ką citavau savo knygoje PKM „Jei turėsi vaikų visą gyvenimą būsi tik tiek laimingas, kiek laimingas jausis nelaimingiausias tavo vaikas“. Kita vertus šitomis dienomis kaip niekad mėgaujuosi maistu, matcha. Radvilo miego valandomis kai skaitau knygą. O nebežinodama kur dėtis, duodu sūnų Maikui ir einu tvarkytis – antras aukštas dabar blizga, net sunkiai pasiekiami kampai sterilūs.

Deja, tenka pripažinti, kad valymas mane ramina. Ir dar, kad mano anyta buvo teisi. Lygiai prieš metus gimus Radvilui ji sakė: „Kai turi tris vaikus bet kas gali atsitikti bet kuriuo metu“.

Su gimtadieniu, sūnau. Mes dar dainuosim ir šoksim ir dar visko bus“, – socialiniame tinkle savo patirtimi dalijosi rašytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją