Pasak pirmosios Pabaltijyje alyvuogių aliejaus mokyklos įkūrėjos Liana Davletšinos, lietuviai labai mėgsta itališką virtuvę: „Vis dažnesnės kelionės didina išprusimą – žmonės keliauja, ragauja, o grįžę ieško tikrų skonių, naujų patirčių čia. Savo parduotuvėse daug ką siūlome ragauti, supažindiname, dalinamės receptais“, skelbiama pranešime spaudai.

Kaune surengtą šventinį vakarą žinomi svečiai dalyvavo profesionalioje degustacijoje – ragavo ypač tyro alyvuogių aliejaus iš Italijos pietryčių regiono Apulijos, gausybės rūšių ožkos, karvės, avies aromatingų pieno sūrių, atkeliavusių iš Pjemonto, Šiaurės Italijos. Vakarą vainikavo tepamo Gorgonzolos Strach‘in sūrio, gaminamo pagal specialų Castagna šeimos receptą, degustacija.
„Italija yra mano meilė, o maistas yra tiesiog dieviškas?“ – aistros Italijos skanėstams neslėpė dizainerė Audronė Bunikienė.

„Dievinu italų kultūrą, mentalitetą ir jų požiūrį į maistą. Kas gali būti geriau nei vakaras su tuose kraštuose užaugintu ar pagamintu maistu?“, – retoriškai klausia degustacijoje dalyvavęs marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis, prisipažįstantis, kad negali atsispirti sūriams, o iš kelionių po Italiją parsivežantis ne vieną nuodėmės vertą užkandį ar gėrimą.

Gurmaniškoje degustacijoje dalyvavo vedybų planuotoja, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė su dukra Kriste, plastikos chirurgas Saulius Vikšraitis, dainininkas Martynas Kavaliauskas su mylimąja Rusne, televizijos prodiuseris Gediminas Juodeika su drauge, papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė, mentalistas Nicholas Kin, plaukų stilistas Karolis Murauskas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)