24 metų R. Aleksandrovičiui administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas rugpjūčio 21-ąją, nes apie 22.40 val. Kalvarijų g. vairavo automobilį „ZAZ“ neturėdamas teisės vairuoti bei nepateikė automobilio registracijos liudijimo, be to, automobilis nebuvo apdraustas civilinės atsakomybės draudimu.

Į teismą R. Aleksandrovičius atvyko dar prieš 8.30 val. ir maždaug pusvalandį už durų laukė, kol teisėjas išnagrinės kitas administracinių teisės pažeidimų bylas. Tiesa, dainininkui laikas neprailgo – čia jį kalbino ne tik panašaus likimo broliai, laukiantys, kada bus išnagrinėta jų byla, bet ir gerbėjos advokatės.

„Radži, laikykis, mes su tavimi!” – dainininką ragino teisininkės. „Aš esu ramus, juk nieko nepadariau“, – teisinosi atlikėjas, pažymėjęs, kad pirmą kartą gyvenime atvyko į teismą.

Pagaliau sulaukęs savo eilės ir patekęs į teismo salę, R. Aleksandrovičius susipažino su teisėju Antanu Virbalu. Išaiškinęs jam teises, teisėjas pagarsino pažeidimu kaltinamam panevėžiečiui surašytą protokolą ir paklausė, ar jis pripažįsta savo kaltę.

„Ne, aš neprisipažįstu, visiškai neprisipažįstu“, – sakė muzikiniame realybės šou išgarsėjęs dainininkas.

Jis pasakojo, kad rugpjūčio 21-oji jam buvo įprasta diena. „Iki vakaro ji man nesukėlė jokių rūpesčių“, – sakė jis ir prisiminė, kad vakare iš Antakalnyje esančios įrašų studijos taksi nuvažiavo pas Kalvarijų g. gyvenantį draugą Andrių, kurio pavardės taip ir negalėjo įvardyti.

„Pas jį padarėm gramelį, bet neviršijom, o tada aš norėjau jam parodyti aikštelėje stovintį „zaporožietį“ – man pačiam buvo įdomu į ją pažiūrėti, nes ji yra senovinė mašina, – sakė R. Aleksandrovičius. – Mačiau, kad tuo metu Kalvarijų gatvėje patruliavo policininkai, bet mes tik stovėjome prie mašinos ir jos nevairavome. Tada privažiavo pareigūnai ir viskas įvyko labai greitai – jie sulaikė, aiškino, kad aš vairavau automobilį. Paskui mane nusivežė į komisariatą, važiavau kartu su jais, vykdžiau jų paliepimą“.

Dainininkas tikino, kad neprašys į teismą iškviesti jo versiją pagrįsti galintį draugą. „Nieko aš nebenoriu, greičiau tai tegul baigiasi, – sakė jis. – Tegul būna, kad važiavau, neturiu laiko aš tokiems skandalams“.

Tokia atlikėjo pozicija nustebino teisėją – kadangi pažeidimu kaltinamas dainininkas nepripažįsta kaltės, teismas nusprendė į kitą posėdį iškviestį jį sulaikiusius policijos patrulius Artūrą Čerešką ir Arūną Gugą.

Kitas teismo posėdis numatytas spalio 14-ąją.

Po posėdžio R. Aleksandrovičius sakė, kad yra pasiruošęs susimokėti baudą. „Jeigu žiedą nusipirkau, susimokėsiu ir baudą, pinigų aš turiu, dėl to neturiu problemų“, – sakė jis.

Paklaustas, ar jaučia gerbėjų palaikymą, dainininkas pasipiktino kvailu vienos pramoginės laidos žurnalistės klausimu ir rėžė: „Čia nėra ką, už kiaušinių galima palaikyti, ką čia palaikyti?“.

Anksčiau DELFI pasiteiravus Radžio, kaip čia nutiko, kad jis pakliuvo policijai neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, pastarasis dievagojosi, kad jis tuo metu buvo Panevėžyje ir pridūrė, kad tai yra visiška nesąmonė.

„Manęs net Vilniuje nebuvo. Be to, kokiam durniui reikia būti, kad vairuoti be teisių“, – piktinosi Radži, kuriam buvo nustatytas leistinas 0,4 prom. girtumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją