Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad bendrovė „Teledema“ (ji naudojasi „Bitės“ ryšiu), kurios paslaugomis naudojosi R. Židonytė, buvo nesąžininga, todėl atmetė šokėjai pareikštą ieškinį dėl netesybų priteisimo.

R. Židonytei palankų sprendimą priėmęs teisėjas Igoris Kasimovas nusprendė, kad „Teledema“ šokėjai turės sumokėti 500 Lt – tiek atsiėjo jos patirtos išlaidos teisinei pagalbai.

Bylos duomenimis, „Teledema“ į teismą kreipėsi, kai R. Židonytė likus vos pusantro mėnesio iki sutarties galiojimo nutraukė mobiliojo ryšio paslaugų teikimo sutartį ir gavusi sąskaitą atsisakė ją apmokėti.

Per mėnesį už paslaugas po 18,15 Lt mokėjusi šokėja buvo priblokšta, kai jai buvo nurodyta apmokėti 478,49 Lt sąskaitą. Tiek „Teledema“ įvertino savo patirtus nuostolius dėl sutarties nutraukimo anksčiau laiko.

Jeigu R. Židonytė sutarties būtų nenutraukusi ir būtų išbuvusi kliente iki sutarties galiojimo pabaigos, jai tebūtų reikėję sumokėti apie 27 Lt. Kad tokio dydžio sąskaita jai bus atsiųsta, anot šokėjos, patikino ir „Teledemos“ atstovas, tvarkęs sutarties nutraukimo dokumentus.

Tačiau teisme „Teledema“ laikėsi kitos pozicijos – anksčiau laiko sutartį nutraukusi R. Židonytė turi bendrovei grąžinti visas jai per 11 mėnesių pritaikytas nuolaidas. Mobiliojo ryšio operatoriaus atstovai paskaičiavo, kad šokėja turi sumokėti po 1,33 Lt už 11 mėnesių ir 18 dienų.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad R. Židonytės ir „Teledemos“ pasirašytose sąlygose yra nurodyta, jog paslaugos teikėjas gali reikalauti netesybų, jeigu sutartis yra nutraukiama anksčiau laiko. Tačiau teismas mano, kad tokia sutarties sąlyga yra nesąžininga.

„Vidutinis vartotojas nenutrauktų sutarties, žinodamas, kad už 27,40 Lt dydžio prievolės nevykdymą mokėtina netesybų suma būtų didesnė daugiau kaip 17 kartų“, – konstatavo teismas.

R. Židonytė su pareikštu ieškiniu nesutiko ir teisme pasakojo, kad praėjusių metų gruodį, išeidama iš darbo, pasiliko savo tarnybinį mobiliojo ryšio telefoną – su „Teledema“ sudarė sutartį, kuria pagal anksčiau pasirašytą susitarimą įsipareigojo naudotis paslaugomis iki jos pabaigos, t. y. dar tris mėnesius. Tačiau neprabėgus šiam laikui mergina sutartį nutarė nutraukti – esą „Teledemos“ atstovai paaiškino, kad ji sumokės minimalų mokestį, numatytą sutartyje.

Po kurio laiko šokėja iš „Teledemos“ sulaukė sąskaitos, kurios niekaip nesutiko apmokėti. „Tai ne ta suma, dėl kurios turėčiau kovoti, tačiau čia jau principo reikalas – kodėl mane turi apgaudinėti?“ – sakė R. Židonytė.

„Beveik 500 Lt man – mistinė, nelogiška, nesąžininga ir neprotinga suma, kurios jie reikalauja“, – teisininkės išsilavinimą turinti R. Židonytė nesutiko su pareikštu ieškiniu ir aiškino, kad mobiliojo ryšio operatorius veikė nesąžiningai vartotojo atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)