„Norime padėkoti toms moterims, kurios gyvenime suspėja viską: vaikus pagimdyti, juos užauginti, išauklėti, darbą dirbti ir dar labai gražiai atrodyti“, – šyptelėjo laidos „Valanda su Rūta“ vedėja R. Mikelkevičiūtė, išgirdusi klausimą, kodėl vasaros sezono pradžią nusprendė pažymėti ramioje popietėje su būsimomis ir esamomis mamomis.

Laidos „Nuo... iki...“ vedėja G. Talmantienė pridūrė: „Jos juk viską daro dėl kitų: kad vaikams būtų gerai, vyrui būtų gerai, kolegoms būtų smagu. Moterys dažnai pamiršta save, todėl norime padėkoti moterims už visą tą energiją ir triūsą bei priminti, kad nepamirštų laiko skirti ir sau“.

Beje, išgirdusios klausimą, ar prasidėjus vasarai jos pračios ras laiko sau, kone sutartinai pradėjo šypsotis: „O, taip!“.

„Esame suplanavę laiko sau su savo dukromis“, – nusišypsojo G. Talmantienė. „Vienai jau suėjo šešiolika, kitai jau ant nosies“, – kolegę papildė R. Mikelkevičiūtė.

Abi mamos jau suplanavo, kad netrukus leisis į kelionę su savo dukromis po JAV.

„Jei tėvas imtų dukrą į ilgą kelionę, jis sakytų, kad tai – vyriškumo pamoka. Tačiau dabar mamos ima dukras į kelionę, tad gal tai moteriškumo pamoka, – pasakojo R. Mikelkevičiūtė. – Skrendame beveik keturioms savaitėms į JAV. Skrendame pas draugus ir keliausime po Ameriką. Juk reikia paauglėms parodyti, kaip atrodo ta svajonių šalis.“

„Tegul pažiūri, kaip atrodo tos svajonės, – pridūrė G. Talmantienė. – Nors aišku, jos matys tik tą saldų gyvenimą, nes nedirbs padavėjomis kur nors Los Andželo bare. Tačiau tegu pažiūri, kaip ten žmonės gyvena ir ar tos kalbos apie pinigus iš dangaus yra bent truputį tiesa. Apskritai reikia pabūti ir pasišnekėti su dukromis, kol jos dar šneka, kol dar neturi savų antrųjų pusių.“

Ar buvo lengva vyrams pasakyti, kad jie liks laikyti visus keturis namų kampus kone pusei vasaros? „Lengva. Aš visada sakau, kad mano vyras, kaip ir Giedrės, yra ne tas, kuris padeda auginti, bet tas, kuris augina savo sūnų. Tai du milžiniški skirtumai. Aš su dukra, vyras – su sūnumi“, – džiaugėsi R. Mikelkevičiūtė.

Anot G. Talmantienės, ji jau daugelį metų keliauja darbo reikalais, tad jos vyras taip pat mielai būna su dukrele vienas. „Būdavo, kad grįždavome namo ir pabuvus vos kelias dienas persikrauni lagaminus ir vėl skrendi. Bet niekada nebūdavo taip, kad reiktų rūpintis. Visada būdavau rami. Neišvažiuodavau su įtampa ir skaudančia galva“, – šypsojosi G. Talmantienė.

Pasidžiaugti ramia valandėle moteriškų pokalbių apsuptyje atvyko pirmagimio besilaukianti dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė, taip pat netrukus mama tapsianti politikė Agnė Bilotaitė, atlikėja Vaida Genytė ir būrys kitų.

Popietės metu moterys ne tik mėgavosi trumpa atokvėpio nuo darbų bei rūpesčiu valandėle, bet ir mėgavosi „PJAzz“ paruoštais užkandžiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)