„Iš vidaus kyla jausmas, kad turi padėti. Imi ir darai. Kiek stebiu savo aplinką, tai ji labai vieninga, žmonės neabejingi, jie jungiasi į bendruomenes ir padeda taip, kaip gali. Mes – ne išimtis, kadangi jau daug metų betarpiškai bendradarbiaujame su ukrainiečiais artistais. Net nekyla minčių, kad galėtų būti kitaip. Tai, kas vyksta yra baisu. Norisi, kad to pasaulyje išvis nebūtų“, – neslėpė V. Mauručaitė.

Šeimos pagalba neapsiriboja vien skatinimu remti karą kenčiančius ukrainiečius – A. Butkevičius išvyko padėti ir vienai šeimai.

„Jis išvyko pasitikti šeimos – moters ir berniuko. Žinome šiuos žmones iš anksčiau ir padėjome, kuo galime. Žinoma, mūsų galimybės nėra begalinės, bet visi mūsų aplinkoje yra labai aktyvūs, tarp kurių ir mūsų darbuotojai, kurie ieško būsto ar jau yra radę vietą, kur gali apsigyventi žmonės. Labai džiaugiamės, kad mūsų komanda tokia vieninga“, – Delfi pasakojo pašnekovė.

Karo metu ukrainiečiai saugaus kampelio ieško nepalikdami savo augintinių. A. Butkevičiaus pagalbos sulaukusi šeima iš Rusijos agresijos gniaužtų vadavosi drauge su augintine.

„Berniukas jau du metus augina sraigę ir jis ją į Lietuvą atsivežė kartu su savimi. Sužinojome, kad šios konkrečios sraigės gyvena net 15 metų. Kalbos, kad ši augintinė nekeliautų drauge nė nebuvo. Tai jautri tema. Tikiu, kad augintiniai žmonėms padeda lengviau išgyventi tokius sukrėtimus, suteikia vilties. Juk ne veltui sakoma, kad jie yra ištikimiausi mūsų draugai.

Šis berniukas šiuo metu yra mūsų namuose. Jis labai gyvybingas vaikas, turintis gerą humoro jausmą. Džiaugiuosi, kad, regis, visa tai jo stipriai nepaveikė emociškai. Na, bent jau taip dabar atrodo“, – dalijosi V. Mauručaitė.

Socialiniame tinkle A. Butkevičius kasdien dalijasi trumpomis įžvalgomis apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Ketvirtadienį žinomas vyras užsiminė apie kelionę iš pasienio.

„Sužinotų rusų karys, kad Putinas duoda mažiau pinigų už jo gyvybę, paliktą Ukrainoje, nei man kainavo parvežti vaiką su jo augintiniu sraigyte iš karo zonos į Lietuvą – turbūt nusišautų dar būdamas Rusijoje...“ – brūkštelėjo atlikėjų prodiuseris.

Delfi jis prisipažino, kad šis jo įrašas yra tarsi juodas humoras, tačiau jo turinyje – tiesa.

„Tokia ta tiesa. Visa kelionė maždaug atsiėjo apie 330 eurų, įskaitant kurą, maistą, nakvynę. Vežiau mamą, berniuką ir jo sraigę, tad šią sumą padalinau į tris dalis. Išeina, kad trys gyvybės kainavo kiek daugiau nei tiek, kiek gautų rusų kareivis. Tai – juodas humoras.

Ukrainos–Lenkijos pasienyje tikrai jautėsi ta įtampa. Buvo matyti daug įvairiausių konvojų, tiek karinių, tiek civilinių, nuolat judančių automobilių su švyturėliais. Daug kelių uždaryta, palikta tik tam, kad pravažiuotų būtinoji technika, o lengvieji automobiliai turi laviruoti mažesniais keliukais.

O tai, kad drauge su mumis važiuos ir sraigytė, nenustebino, kadangi turiu panašaus amžiaus vaiką. Dabar jie yra susidėlioję planelius, ką pirmiausiai imtų, jei reiktų bėgti. Tame sąraše būna ir mylimiausi žaislai, ir, žinoma, augintiniai. Vaikai yra jautrūs, jie nemeluoja, jų akimis supranti, kas šiame pasaulyje yra svarbiausia“, – jautriai pokalbį užbaigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės