Keturkojų Arizonos ir Oregono šeimininkai kartu su sklypu įsigijo ir keliasdešimties kvadratinių metrų ploto namelį, kuriame – trys kambariai. Didesnio namo pora nesidairė, nes, kaip tikina, sodybą pirko tik tam, kad jųdviejų augintiniai turėtų vietą išsilakstyti niekam nesukeldami galvos skausmo.

„Kadangi gyvename Naujamiestyje, šiek tiek gaila, kad jie neturi kur palakstyti. Jų juk ir Vingio parke nepaleisi – žmonėms tai nepatinka, jie čia dažnai ilsisi su mažais vaikais. Aplink Vilnių apskritai nėra kur paleisti šunų, nes žmonių tankumas yra didelis.

Per karantiną, norėdami palaikyti jų fizinį aktyvumą, važiuodavome į Neries regioninį parką, kuris nuo Vilniaus yra nutolęs maždaug 30 kilometrų. Važinėdavome ten kasdien ir vaikščiodavome po kelias valandas. Nusprendėme, kad metas paieškoti išeities ir išvengti to tolimo važinėjimo“, – „Delfi“ pasakojo A. Užkalnis.

Nors tikina, kad sodybos ieškojo tik dėl šunų, pašnekovas neatmeta galimybės čia praleisti kur kas daugiau laiko nei planavo.

„Čia yra nedidelė terasa, kur bus galima vakaroti, o, kadangi yra internetas – ir dirbti. Įtariu, kad mes sodyboje praleisime daugiau laiko nei tikėjomės. Pirkome šį sklypą tik dėl vieno tikslo – šunų. Būtent dėl to ir įsigijome nedidelį. Tai yra paprastas sodo namelis. Tačiau naujos statybos, rastinis ir su potencialu virsti į kažką daugiau. Jį galima paversti gyvenama vieta.

Namelio paskirtis – leisti laiką vasarą, tad jis nekainavo nei šimto tūkstančių eurų. Tačiau jį patiems galima apšiltinti, paruošti žiemai – tai, žinoma, kainuos ir laiko, ir pinigų.

Aš, kaip visiškas miesto žmogus, įtariu, kad dėl mano moters ir šunų gali įvykti transformacija. Niekada gyvenime negalvojau, kad man taip nutiks, tačiau žmonėms atsitinka ir blogesnių dalykų“, – kalbėjo pašnekovas.

Sklypo pora pradėjo dairytis tik birželį, o įsigijo – liepą, tad pavasaroti čia nespėjo.

„Apžiūrėjome galybę vadinamų posovietinių kolektyvinių sodų, kurie yra baisesni už atominį karą. Žmonės prisikasę lysvių, prisistatę šiltnamių ir kubilų. Vieni sugriauti, kiti – atstatyti. Šitas dėmesį patraukė todėl, kad praktiškai remiasi į mišką, o šalia esantis plotas irgi nebus užstatomas. Tad ėmėme ir įsigijome. Aišku, kad nelogiška sodybą pirkti vasarą. Normalūs žmonės pirktų veikiausiai pavasarį, kai sniegas nutirpsta. Bet ar mes kada buvome normalūs žmonės?“ – ironizavo žinomas žurnalistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)