Kriauklėmis ir akmenukais puošta lengvo audinio suknelė gerokai skyrėsi nuo lietuvio akiai įprasto tautinio šalies kostiumo – jokių gintarinių karolių, prijuostės ir žeme besivelkančio sunkaus sijono.

Sekmadienį vyksiančiam finalui besiruošianti 19-metė lietuvaitė pasirodė vilkėdama, kaip ji pati sakė, Jūratės kostiumu iš legendos apie Jūratę ir Kąstytį. Apdarą merginai sukūrė dizainerė Eglė Modzeliauskienė.

„Tautinio kostiumo dizainas paremtas lietuviška legenda apie Jūratę ir Kąstytį iš Maironio poemos. Jūratė gyveno rūmuose baltijos jūros dugne. Ji įsimylėjo vaikiną Kąstytį gyvenusį sausumuoje. Nors jų meilė buvo labai didelė, tačiau tam priešinosi dievai ir rūmai buvo sugriauti. Gintaro gabalėlius ir kriaukles jus dabar galite rasti ant jūros kranto bei šios suknelės“, – taip savo rūbą pristatė Patricija.

Grožio konkursas „Mis Visata 2014“, kuris šiais metais rengiamas jau 63-ąjį kartą, vyks sausio 25 dieną FIU arenoje Floridoje, Tarptautiniame Majamio universitete. Dėl gražiausios merginos karūnos varžysis gražuolės iš 88 valstybių. Nugalėtoją sveikins praeitų metų „Mis visata“ Gabriela Isler iš Venesuelos. Šiais metais konkurso nugalėtoja pasipuoš nauja juvelyrų iš Čekijos „Diamonds International Corporation“ pagaminta karūna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (391)