D. Bilevičiūtei palankus teismo sprendimas padėjo sutaupyti 25 tūkst. litų – būtent tokią sumą D. Bruzgys siekė prisiteisti iš nesėkmingai kaimo turizmo verslą ketinusios plėtoti atlikėjos.

Dainininkei palankų sprendimą buvo priėmęs ir apylinkės teismas, tačiau V. Bruzgys su tuo nesutiko ir apeliacinės instancijos teismo prašė jį pakeisti. Su skundo argumentais susipažinusi trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad apylinkės teismo sprendimas yra pagrįstas ir teisėtas.

Vilniaus apygardos teismo nutartis, kuria paliktas D. Bilevičiūtei palankus sprendimas, įsiteisėjo nuo jos paskelbimo. Tiesa, verslininkas ją dar galės skųsti kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

Pasak teismo, D. Bilevičiūtė viešai išsakė tik savo nuomonę, o už tai Lietuvoje nebaudžiama. Teismas taip pat pabrėžė, kad negali pripažinti neatitinkančia tikrovės asmens nuomonės, taip pat negali įpareigoti asmens atlyginti neturtinę žalą už jo išsakytą nuomonę.

D.Bilevičiūtei bylą iškėlęs verslininkas reikalavo, kad ji ne tik viešai paneigtų savo žodžius ir atsiprašytų, bet ir prašė priteisti 25 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Nemalonumų dainininkė sulaukė po savo viešų pasisakymų žiniasklaidai, kai pasakodama apie žlugusį kaimo turizmo projektą Varėnos rajone ji dėl visų bėdų kaltindavo būtent V. Bruzgį. Viešai jį „nuosavu aferiūga“ D. Bilevičiūtė buvo išvadinusi ir po vieno teismo posėdžio, kuriame buvo nagrinėjama jai iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo.

„Aš jam jau atleidau, Dievas – taip pat, jeigu aš blondinė, tai dar ne iki tokio lygio, man irgi pinigų reikia“, – D. Bilevičiūtė yra sakiusi, kad nė neketina taikytis su verslininku ir jo niekada neatsiprašys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)