56 metų Charlesas ir 57 metų Camilla Parker Bowles susituoks kuklioje rotušėje, kuri ryškiai kontrastuos su ta prabanga ir aplinka, gaubusia 1981 metais katedroje vykusiais vestuves su Diana.

"Palyginimai šlykštūs, bet jie bus. Manau, šventėje Diana bus nematomas vaiduoklis", - sakė laikraščio "The Daily Mirror" karališkosios šeimos temomis rašantis korespondentas Jamesas Whitakeris.

Kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, dauguma britų susitaikė su mintimi, jog 1997 metais žuvus Dianai, sosto įpėdinis veda išsituokusią dviejų vaikų motiną. Tačiau žmonės nepritaria tam, kad ji taptų karaliene Camilla.

Daugeliui Camilla ir toliau lieka moterimi, kuri kadaise piršte įsipiršo Charlesui į poras, pasiliko jo gyvenime ir didžia dalimi prisidėjo prie princo santuokos su Diana griūties.

Pati Diana Camillą vadino "rotveileriu" ir kartą viename televizijos interviu ištarė garsiąją frazę: "Šioje santuokoje mes buvome trys, tad buvo truputį ankšta".

Viena iš galimų grėsmių, į kurią artėjant 14 val. 30 min. Lietuvos laiku Vindzore įvyksiančiai ceremonijai policija turėtų atkreipti dėmesį, yra velionės Dianos gerbėjų protestas.

Didžiulis susirūpinimas dėl saugumo kilo ketvirtadienį, kai bulvarinio dienraščio "The Sun" žurnalistas į pačią Vindzoro pilį, kurioje po civilinės ceremonijos vyks bažnytinės palaiminimo apeigos, įsivežė netikrą "bombą". "Tai kelia rimtą susirūpinimą", - sakė policijos atstovė.

Korespondentas teigia apsimetęs kurjeriu ir apgavęs policiją, kuri įleido jo vairuojamą furgoną į pilies teritoriją. Furgone gulėjo ruda dėžė su užrašu "Bomba". Apsimetėlis galėjo patekti visai šalia karalienės Elizabeth II apartamentų.

UŽKEIKTOS VESTUVĖS

Pasirengimą vestuvėms sutrikdė trys nelaimingi nutikimai.

Visų pirma, civilinei ceremonijai pasirinktą vietą iš Vindzoro pilies teko perkelti į vietos rotušę, nes paaiškėjo, jog pilis neturi leidimo registruoti santuokas. Nenorint sužlugdyti kitų porų ceremonijų, jau užsakytų popietei, Charleso ir Camillos jungtuves buvo numatyta rengti pirmoje dienos pusėje.

Netrukus po to karalienė ir jos vyras princas Philipas pareiškė nedalyvausiantys civilinėse santuokos iškilmėse ir tapo vieninteliais taip nusprendusiais pasielgti aukščiausiais karališkosios šeimos nariais.

Kai jau atrodė, kad blogiau būti nebegali, Vatikano kardinolai tą pačią dieną paskelbė popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuves. Būsimasis Anglikonų bažnyčios galva nutarė 24 valandoms atidėti vestuves ir vykti į laidotuves Romoje. Atsisveikinimo su pontifiku pamaldose jis dalyvavo kartu Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Tony Blairu bei Kenterberio arkivyskupu Rowanu Williamsu.

ILGAI TRUKĘ SANTYKIAI

Charlesas 1996 metais išsiskyrė su Diana, kuri po metų žuvo per automobilio katastrofą Paryžiuje.

Camilla, kuri su Charlesu susipažino per vienas polo rungtynes, kartą jam koketiškai priminė, kad jos prosenelė Alice Keppel ilgą laiką buvo jo proprosenelio, Velso princo, kuris vėliau tapo karaliumi Edwardu VII, meilužė.

Kaip buvo pranešta, tada ji paklaususi: "Tad kaip?"

22 metų princui Williamui ir 20 metų princui Harry tai neišvengiamai bus sunki diena, priminsianti jų vaikystę, kai jiems teko stebėti, kaip žlunga jų tėvų santuoka ir kaip visa tai plačiai aprašinėja žiniasklaida.

Tačiau pagal kruopščiai parengtą santarvės tarp abiejų šeimų planą, santuokos liudininkai bus princas Williamas ir Camillos sūnus Tomas, o tarp svečių bus Camillos pirmasis vyras Andrew Parkeris Bowlesas - įžymiausias apgautas vyras Didžiojoje Britanijoje. Tačiau kalbėta, kad jis taip pat nebuvo ištikimas savo žmonai, su kuria išsiskyrė 1995 metais.

Karininkas A.Parkeris Bowlesas, kuris yra vedęs antrą kartą, visada buvo artimas Windsorų draugas.

Į vestuvių puotą pakviesta ir moteris iš Naujosios Zelandijos, kuri devynerius metus vykdė kampaniją "Būkite geri Camillai", ir du indai, kurie Mumbajuje (Bombėjuje) išvežioja užsakytą maistą ir su kuriais Charlesas Indijoje buvo susitikęs 2003 metais.

Dėl šių vestuvių buvo pakeistas vienų žirgų lenktynių, kuriomis labai domisi karalienė Elizabeth II, laikas. Šeštadienį įvyksiančio Didžiojo nacionalinio kliūtinio jojimo pradžia buvo atidėta 25 minutėms, kad televizijos žiūrovai pirma galėtų pažiūrėti arkivyskupo R.Williamso vadovaujamas pamaldas ir santuokos palaiminimą.

Tai suteiks monarchei progą pasižiūrėti šį jojimą prieš Charleso priėmimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją