Pirmąją bylą trečiadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Virginija Liudvinavičienė. Kitą bylą teisėja Irma Randakevičienė nagrinės ketvirtadienį.

Policijos pareigūnai teismui nurodė, kad E. Dragūnas buvo sulaikytas prie vairo kalbėdamas mobiliuoju telefonu. Be to, policija nurodė, jog atlikėjas vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti.

Trečiadienio rytą E. Dragūnas į teismo posėdį atvyko šiek tiek pavėlavęs, tačiau apie tai iš anksto pranešė posėdžių sekretorei. Žurnalistų dėmesio teismo koridoriuje vengęs atlikėjas taip pat nenorėjo, kad žiniasklaidos atstovai dalyvautų administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjime, bet teisėja V. Liudvinavičienė nurodė, jog visos bylos teismuose nagrinėjamos viešai.

Teismo posėdyje E. Dragūnas nustebino teisėją - pasiūlė jai kartu pasivažinėti jo prabangioje mašinoje. Tuo metu policijos pareigūnus dainininkas išvadino kyšininkais.

Nemalonumai po bylos dėl greičio viršijimo

Nemalonumų E. Dragūnas sulaukė po to, kai Trakų teisme dėl greičio viršijimo iš jo mėnesiui buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Pasibaigus nuobaudos terminui „Selas“ neskubėjo atsiimti naujojo dokumento, o gatvėmis važinėjo be pažymėjimo – jo vairuojamą visureigį pareigūnai sustabdė birželį ir liepą. Tačiau už tai, kad vairuotojas yra be pagrindinio dokumento policininkai jam nesurašydavo administracinio teisės pažeidimo protokolų.

Kadangi E. Dragūnas taip ir neatsiėmė pažymėjimo, pareigūnai prisiminė senas atlikėjo nuodėmes ir iškvietė į policiją – čia dėl pažeidimų lapkričio gale surašyti protokolai, o bylos buvo perduotos į teismą.

Tiesa, policininkai bylos dokumentuose nurodė, kad E. Dragūnas vairavo net neturėdamas teisės vairuoti, kai ši yra atimta – už šį pažeidimą yra numatytos labai griežtos sankcijos. Tačiau tokie pažeidimai „Selui“ negali būti taikomi – jis galėtų būti baudžiamas tik už tai, kad su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo, nes teisę vairuoti jis turėjo.

Policininkus išvadino kyšininkais ir skundėsi persekiojimu

Į pirmąją bylą dėl KET pažeidimų atvykęs E. Dragūnas teisme pareiškė, kad negalįs teisėjai pasakyti savo gyvenamosios vietos adreso, nes salėje sėdi žurnalistai. Paklaustas, ar šiuo metu jis dirba, atlikėjas atkirto: „Dirbu pagal kontraktą, žinot kur, turbūt, ir dar turiu fondą, bet mažai pinigų gaunu“.

Teisėjai pagarsinus, kad nagrinės bylą dėl padarytų KET pažeidimų, kai E. Dragūnas vairavo esą neturėdamas tam teisės bei dėl kalbėjimo telefonu, „Selas“ pareiškė, jog turi vairuotojo pažymėjimą ir jį padavė teisėjai. Be to, jis nurodė, kad už kalbėjimąsi telefonu yra susimokėjęs baudą.

„Tačiau tai yra anuliuota ir dėl to surašytas protokolas“, – stebėjosi teisėja V. Liudvinavičienė. Kad E. Dragūnas būtų baudą sumokėjęs, tokių duomenų byloje nėra.

E. Dragūnas aiškino, kad policijos pareigūnai jį persekioja – esą kartą važiuodamas į namus padarė pažeidimą, jį matė policininkai.

„Kartą turėjau tokį atsitikimą, policininkų stovėjimo vietoje padariau pažeidimą, jie manęs paprašė kyšio, pažadėjau duoti, nuvažiavau iki namų ir neišėjau – nuo tada jie manęs laukia, ieško“, – teisme dėstė „Selas“.

Jis tikino, kad yra persekiojamas pareigūnų, kuriuos išvadino kyšininkais. Teisėjos paklaustas, kodėl taip jis negražiai kalba apie policininkus, E. Dragūnas sakė: „Dėl požiūrio, galvoju, kad policijoje yra reketas, dirba banditai, ima kyšius, reikalauja kyšių – čia kažkam naujiena, čia kažkas kažko nežino?“.

Teisėjai siūlė atsisėsti į galinę sėdynę

Kad policininkai jį esą nepagrįstai persekioja, E. Dragūnas teigė galintis įrodyti – teisėjai pasiūlė kartu pasivažinėti jo prabangia mašina.

„Tai yra persekiojimas, galite pati įsitikinti – atsisėskite į mano mašinos galinę sėdynę ir pamatysite, kaip greitai mus sustabdys policija“, – teisėjai V. Liudvinavičienei pareiškė E. Dragūnas. Toks pasiūlymas teisėjai sukėlė tik šypseną.

Šlovės lauruose besimaudantis dainininkas E. Dragūnas teigė, kad vairuotojo pažymėjimą turėjo, tačiau jo nebuvo atsiėmęs iš policijos, todėl jam pateikti kaltinimai yra nepagrįsti.

„Prieš tai, kai mane sustabdė kalbant telefonu, jie buvo mane sustabdę – paklausė, kur mano pažymėjimas, paskui įvedė mano duomenis į kompiuterį ir pamatė, kad mano nuobauda yra pasibaigusi, turiu teisę vairuoti, tai man nesurašė protokolo, tik už kalbėjimą telefonu“, – sakė jis.

Atlikėjas neigė, kad kalbėjo telefonu automobilyje, tačiau tikino, jog vairuotoju niekas nepatikės – visi tiki tik policininkais.

„Kai mašinoje sėdi du žmonės ir sako, kad kalbėjai, taip atrodė, matėsi, gali ginčytis, bet niekas nepasikeis“, – dainininkas teigė, jog buvo priverstas sutikti su pažeidimu ir baudą sumokėjo.

Jis taip pat pabrėžė, kad važinėja labai brangiai kainuojančiu automobiliu.

„Pas mane nauja mašina, kainuoja pusę milijono, aš telefoną laikiau rankoje, pas mane tokia įranga, kad galiu kalbėti visame automobilyje nelaikydamas telefono“, – aiškino jis.

Trims mėnesiams išvyks iš Lietuvos

Dainininkas piktinosi, kad protokolus policijos pareigūnai jam surašė atgaline data. „Jie sakė,
nori ir trečią, ir ketvirtą surašysime – turiu viską įsirašęs“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kodėl ilgą laiką iš policijos neatsiėmė vairuotojo pažymėjimo, E. Dragūnas sakė: „Pagalvojau, moku mokesčius, tegul pasaugo”.

Bylą nagrinėjanti teisėja nusprendė iš esmės E. Dragūno bylos neišnagrinėti – nusprendė į kitą posėdį išsikviesti policijos pareigūną Denisą Masalskį, be to, kreipsis į Lietuvos kelių policiją, prašydama pateikti informaciją, ar atlikėjui inkriminuojamų pažeidimų metu jis turėjo teisę vairuoti.

Kitą posėdį teismas ketina surengti gruodžio 19-ąją – E. Dragūnas pareiškė, kad gruodžio 27-ąją išvyksta iš Lietuvos ir į tėvynę grįš tik balandžio 2-ąją.

E. Dragūnui už inkriminuojamus pažeidimus gresia bauda nuo 1,5 iki 2,5 tūkst. Lt arba administracinis areštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (550)