Metų panevėžiečiais tapo: Asta Preidytė, Marija Zabulionienė, Lionė Lapinskienė, Gvidas Drobužas ir Virgilijus Liubšys.

Metų panevėžiečiai

Metų panevėžiete kultūros ir meno srityje tapo J.Miltinio dramos teatro aktorė Asta Preidytė. Aktorė šiemet apdovanota Kultūros ministerijos „Auksiniu scenos kryžiumi“, tapo 2004-2005 metų sezono laureate už Margaritos vaidmenį J.Miltinio dramos teatro spektaklyje „Margarita“.

Sveikatos, socialinės ir aplinkos apsaugos srityje apdovanojimas bus įteiktas gydytojai, agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyriaus pirmininkei Marijai Zabulionienei - už pagalbą socialiai nuskriaustiems vaikams. Švietimo srityje - M.Karkos vidurinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Lionė Lapinskienė. Ji džiaugsis apdovanojimu už pedagoginę, mokslinę ir tiriamąją veiklą.

Metų panevėžiečiu verslo srityje pripažintas „Panevėžio kelių“ ir Panevėžio statybos tresto bendrovių, viešbučio „Panevėžys“ valdybų narys ir pirmininkas bei „Pokštas“ bendrovės direktorius Gvidas Drobužas. Sporto srityje geriausiu pripažintas futbolo klubo „Ekranas“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Nustebinti aktyvumo gausa

„Rinkdami Metų panevėžiečius buvome itin maloniai nustebinti miesto gyventojų aktyvumo siūlant kandidatūras. Vadinasi, ši iniciatyva reikalinga ir aktuali, - sakė administracijos direktorės pavaduotoja A.Grainienė. - Vis dėlto norėtume, kad kitąmet aktyviau savo nuomones išsakytų ir savo darbuotojus pastebėtų, įvertintų miesto įmonės, įstaigos ir organizacijos“.

Apdovanojimus skyrė visiems

Aktorė A.Preidytė PB sakė, kad tai yra darbo pripažinimas. „Smagu, kad esu pripažinta visos šalies mastu ir gavau „Auksinį scenos kryžių“, bet taip pat džiaugiuosi, jog panevėžiečiai išrinko ir suteikė Metų panevėžietės vardą. Esu pakylėta. Girdėti komplimentus ir gerus žodžius - smagu“, - kalbėjo ji. Agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyriaus pirmininkė M.Zabulionienė tvirtino, kad apdovanojimas suteiktas ne jai vienai. „Tai yra visos agentūros atliktas darbas ir garbingas apdovanojimas. Įvertintas ne tik mano, bet ir viso kolektyvo darbas“.

Futbolo klubo „Ekranas“ treneris V.Liubšys taip pat pripažino, kad apdovanojimas priklauso ne jam vienam. „Tai yra visos komandos, viso klubo nuopelnas. Labai džiaugiuosi, kad pirmasis pasveikino Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas“, - džiūgavo futbolo komandos treneris.

M.Karkos vidurinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė L.Lapinskienė teigė, kad pirmasis pasveikino jos sūnus Justinas. „Norėjau likti tyli ir rami. Apdovanojimas - netikėtas. Man geriau darbuotis. Apie garbę mažiausiai galvoju, bet prisipažinsiu, malonu, kai darbus įvertina kiti“, - teigė mieste žinoma pedagogė.

Verslininkas G.Drobužas tvirtino, kad pirmoji jį pasveikino viešbučio administratorė Asta. „Ji man pasakė, kad esu pripažintas Metų panevėžiečiu verslo srityje. Niekas nepavydi, net ir verslo partneriai džiaugiasi įvertinimu. Šokinėju iš džiaugsmo viešbučio devintame aukšte. Smagu, kad nuveikti darbai verslo srityje buvo įvertinti“. Iškilminga Metų panevėžiečių apdovanojimo ceremonija rengiama gruodžio 28 dieną 15 valandą Panevėžio miesto dailės galerijoje.