Poros dukrelė Anna gimė Santarų akušerijos skyriuje. Baiba Delfi pasakoja, jog ligoninėje jaučiasi saugi – čia griežtai laikomasi visų higienos reikalavimų.

„Visi dėvi apsaugines veido kaukes, pirštines. Kai gydytoja užeina į palatą, kurioje esame mudvi su dukrele, aš irgi privalau užsidėti kaukę. Beje, man pasisekė gauti privačią palatą, tuo labai džiaugiuosi – nežinau, ar kitur moterys taip pat guli po vieną“, – sako atlikėja ir prasitaria, jog tame pačiame akušerijos skyriaus aukšte guli ir tą pačią dieną kūdikio susilaukusi Baibos kolegė Ingrida Martinkėnaitė.

Dainininkė tvirtina, kad vos atvykus į ligoninę personalas suteikė visapusišką pagalbą.

„Neturiu nei vieno nusiskundimo. Viskas yra aukščiausiame lygyje – net maistas, – šypteli Baiba. – O jei kažkam netinka ligoninės maistas, pirmame aukšte esanti kavinė teikia tokią paslaugą, kai galima pasiskambinti ir užsisakyti maisto iš ten. Tačiau ligoninės maistas puikus – nuostabūs troškiniai, daržovės, košytės. Esu maloniai nustebinta.“

Atlikėja sako, jog jau ūgtelėjusio sūnaus ir dukros gimdymai buvo labai skirtingi. Šįkart pasaulį susitingdęs koronavirusas neišvengiamai sukėlė ir nepatogumų.

„Žinoma, liūdniausia dėl to, kad vyras negalėjo būti šalia. Visi vyrai, kurių moterys gimdė, prisidengę apsauginėmis kaukėmis sėdėjo kambaryje su stiklinėmis sienomis ir laukė. Beje, net ir gimdymo metu turėjau būti su apsaugine kauke – nors ir buvo sunku kvėpuoti“, – įspūdžiais dalinasi žinoma moteris.

Baiba džiaugiasi, jog gimdymas vyko greitai ir sklandžiai. O kitoms moterims, kurios gimdys karantino metu, atlikėja pataria tinkamai nusitekti.

„Supraskite, jog važiuojate ne į SPA, – šypteli Baiba, 3-jų metukų Antano ir vos prieš kelias dienas gimusios Annos mama. – Nusiteikite, kad važiuojate atlikti svarbų darbą. Be to, reikia būtinai klausyti gydytojų – aš visada vadovaujuosi posakiu, kad kaip elgsiesi su kitais, taip kiti elgsis su tavimi. Aišku, gimdymas yra nenuspėjamas dalykas, tačiau linkiu visoms išlikti kiek įmanoma sąmoningesnėms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)