Anot parodos organizatorių, nuolatos matydami neva idealios moters portretą dažnai pamirštame, kad lieknumas, tobula išvaizda, putlios lūpos ir ideali oda nėra svarbiausia moteriškumo skalėje.

„Narcisizmo ir autoerotizmo fenomenas socialinių medijų, „selfių“ ir Kim Kardashian eroje tampa kaip niekad aktualus. Paviršutinis ir dirbtinai sukurtas grožis bei gyvenimo būdas tampa visuomenės gerėjimosi objektu. Fotošopas ir kosmetikasuvienodino ir suklonavo moters portretą,jis tapo lengvai atpažįstamas, nuspėjamas ir neįdomus. Negana to, dar ir traumuojantis“, – rašome pranešime spaudai.

Jaunosios kartos fotomenininko Dainiaus Ščiukos sofistikuotų portretų ciklas – tai kontradikcija pateikiamai tobulai moters reprezentacijai populiariojoje kultūroje.

Prieš menininko objektyvą stojo aktorė Ilona Balsytė, žurnalistė Beata Tiškevič, aktorė Gabija Jaraminaitė, stilistė Agnė Jegalavičiūtė, ekonomistė Aušra Maldeikienė, atlikėja Justė Arlauskaitė, plaukikė Rūta Meilutytė, garsi pedagogė Austėja Landsbergienė, menininkė Jolita Vaitkutė, žvaigždžių vadybininkė Neringa Zeleniūtė, žurnalistė Rasa Tapinienė, žurnalistė ir redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, legendinė aktorė Gražina Baikštytė ir kitos garsios moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)