Tai antradienio rytą paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teisme. Administraciniais teisės pažeidimais kaltinamos dainininkės bylą atvertusi teisėja Rasa Paužaitė paskelbė, kad Mia posėdžio išvakarėse teismui pateikė prašymą nenagrinėti jos bylos be advokato.

Tuo metu V. Pilibaitytei atstovaujantis advokatas Vytautas Geležinis teismui atsiuntė prašymą atidėti posėdį, nes šiuo metu serga ir jam yra išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Teismui neliko kitos išeitis – posėdis dainininkės byloje atidėtas, tačiau jo data bus derinama su pažeidimais kaltinamos moters gynėju.

V. Pilibaitytei administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas po įvykių naktį iš balandžio 9-osios į 10-ąją, kai apie 2.30 val., Vilniuje, M. K. Čiurlionio g., jos vairuojamą apynaujį automobilį BMW sustabdė sostinės policijos pareigūnai.

Dainininkė buvo neblaivi – jai nustatytas 1,03 promilės girtumas. Be to, mergina nepateikė vairuotojo pažymėjimo (policijos duomenimis, ji turi teisę vairuoti, tik nepasikeitusi vairuotojo pažymėjimo, kurio galiojimo terminas jau pasibaigęs).

Mia savo kaltę pripažino ir sakė pareigūnams, kad gailisi, o įvykį vadino nesusipratimu.

„Tai nesusipratimas su pačia savimi. Su drauge vakarienės metu išgėrėme dvi taures vyno ir tikrai nesijaučiau negalinti vairuoti, - DELFI tikino V. Pilibaitytė. - Kadangi buvo išdaužtas mano veidrodėlis, policija mane sustabdė dėl jo. Ir po to nusprendė nustatyti mano blaivumą. Aš buvau visiškai tikra, kad visai nepripūsiu. Taip kvailai man dar gyvenime nėra buvę. Jaučiuosi labai nesmagiai ir dėl to labai gailiuosi.“

Tuo tarpu pareigūnai teigia, jog BMW sustabdė todėl, kad automobilis be jokios priežasties vingiavo gatve.

Žinoma atlikėja DELFI portalui prisipažino labai išsigandusi ir pasimetusi. „Jei būčiau žinojusi, kad aš galiu pripūsti, nebūčiau važiavusi. Aš gyvenime nesėdu prie vairo, jei abejoju savimi, galiu vairuoti ar ne, - prisiekinėjo Mia. - Labai pergyvenu dėl to, kaip viskas įvyko.“

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės), – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)