Ketvirtadienį į Vilniaus apygardos teismą su ramentais atvykusi M. Bui po apklausos nepanoro komentuoti savo pasakojimo apie pažintį su M. Kulikauskaite ir išvyką į Šveicariją – esą buvo apklausta kaip gera kaltinamosios draugė.

Tačiau pagrindinio naujienų portalo DELFI šaltiniai atskleidė, kad buvusi dainininkė teisme prisipažino, jog buvo sulaukusi pasiūlymų užsidirbti iš bendravimo su vyrais.

Jaunos moters pasakojimas – pribloškiantis: atlikėja teismui prisiminė ne tik kaip susipažino su M. Kulikauskaite, bet ir kaip kartu vyko į Ženevą ir „tiesiog maloniai leido laiką“ su dviem vyresniais vyrais.

Už „pabendravimą“ su vyrais siūlė nedidelius pinigus

M. Bui tikino, kad su M. Kulikauskate susipažino Vilniuje, Islandijos g. esančioje vyninėje – prieš kelerius metus moteris vadovavo šiai pasilinksminimo vietai. Tikslių pažinties detalių buvusi dainininkė negalėjo prisiminti, tačiau užsiminė, jog netrukus vis dažniau ėmė bendrauti su M. Kulikauskaite.

Susitikimų metu merginos bendraudavo įvairiomis temomis, pro jas nepraslysdavo ir pokalbiai apie vyrus. Būtent apie juos prakalbus M. Kulikauskaitė esą M. Bui klausdavo, ar ši nenorėtų užsidirbti pinigų.

Buvusi „pupytė“ teigė, kad nors M. Kulikauskaitė jai neįvardijo, jog siūlo teikti intymias paslaugas turtingiems vyriškiams, tačiau ir be šių žodžių ji suprato tokias užuominas.

Pasak jos, M. Kulikauskaitė neįvardijo pinigų sumos, kurią būtų galima „užsidirbti“ pabendravus su kokiu nors vyru, tačiau tai esą nebuvo „labai dideli pinigai“.

Turtingi ir simpatiški, kuriems bus maloni lietuvaičių draugija

M. Bui patikino, kad M. Kulikauskaitei aiškiai leido suprasti, jog tokie pasiūlymai jos nedomina. „Daugiau mes apie tai nekalbėjome“, – teigė ji.

Vis dėlto, kaip teigė liudytoja, po kiek laiko M. Kulikauskaitė jai pasiūlė kartu nuskristi į Ženevą – esą norėjo supažindinti su savo draugais.

„Jie yra turtingi ir simpatiški, jiems bus maloni mūsų draugija“, – kaltinamosios žodžius pareigūnams citavo M. Bui.

Tuomet dar populiarioje merginų grupėje dainavusi M. Bui sutiko išskristi į Šveicariją – esą tada Lietuvoje neturėjo ką veikti, be to, draugė pažadėjo apmokėti visas su išvyka susijusias išlaidas.

30-metis nesudomino dainininkės

M. Bui pasakojo, kad Ženevoje jos draugė pristatė savo draugus – vienam buvo maždaug 45, o kitam – apie 30 metų. Būtent su jaunesniu vyru ir buvo supažindinta M. Bui.

„Marta sakė, jeigu man jis patiks, galėsiu su juo bendrauti“, – per apklausą kalbėjo buvusi atlikėja. Tiesa, ji patikino, kad vyras jai nepatiko, todėl ji su juo pabendravo tik vieną dieną.

Prostitucijos byloje M. Bui aiškino, kad iš vyro nesulaukė jokių intymių pasiūlymų – apie tai esą net nebuvo jokios kalbos.

Ukrainietis pervedė 1,5 tūkst. JAV dolerių

Buvusi „pupytė“ tikino, kad tai buvo vienintelė kelionė užsienyje, į kurią ji vyko kartu su M. Kulikauskaite – būtent po šios išvykos ji nutraukė santykius su savo drauge. Kodėl, negalėjo paaiškinti.

Tiesa, jai dar retkarčiais M. Kulikauskaitė esą paskambindavo telefonu, tačiau daugiau jokių pasiūlymų iš jos nebuvo. „Šiaip nustojau bendrauti, be jokios priežasties“, – sakė ji.

Teisme M. Bui sulaukė klausimų ir dėl pinigų – 2010-ųjų balandį ji gavo 1,5 tūkst. JAV dolerių perlaidą.

Liudytoja teisinosi, kad šiuos pinigus jai pervedė grupės „Olialia pupytės“ koncertus organizavęs Artiomas M. iš Ukrainos.

Tiesa, ji neprisiminė, kodėl pinigus ukrainietis pervedė būtent jai, o ne popgrupės lyderei Oksanai Pikul, kuri buvo „pupyčių“ vadybininkė ir tvarkė visus finansinius reikalus.

Be to, per apklausą M. Bui prisipažino, kad su Artiomu M. buvo kilęs konfliktas dėl pinigų – esą koncertų užsakovai mokėjo labai didelius pinigus, o atlikėjoms prodiuseris atseikėdavo tik mažą dalelę.

Nemano, kad vykti į užsienį buvo nusikaltimas

M. Bui praėjusią savaitę DELFI atskleidė, kad pelnymusi iš prostitucijos kaltinamą M. Kulikauskaitę pažįsta jau ne vienerius metus.

„Argi čia nusikaltimas, kad tu keliauji kažkur su drauge, išvyksti į užsienį? Aš prieš ją nieko neturiu, o Policijos departamente patyriau psichologinį spaudimą – pareigūnai tiesiog mane bandė į tą dalyką įtraukti.

Jie man sakė, tu paliudyk, mes parašysime prieš ją taip ir taip, ir tave tada tyliai paleisime, tau niekur, net į teismą nereikės atvykti.

Nesutikau duoti melagingų parodymų, pasakiau visą teisybę – kaip susipažinau, kaip bendravome. Jeigu ją pažįstu, keliauju su drauge, tai nereiškia, kad ji man siūlo kažkokių pinigų.

Kai nesutikau kalbėti taip, kaip pareigūnai norėjo, jie man pasakė, kad mes tau per spaudą duosime tokį spaudimą... Man nėra pagrindo duoti melagingus parodymus, meluoti, ar man tai reikalinga? Juk žmogus turi du vaikus, tikrai taip nesielgčiau. Ir taip jau ganėtinai dažnai Lietuvoje vyksta tokie dalykai, kai sodina nekaltus žmones“.

Paklausta, ko vyko į Šveicariją, M. Bui sakė: „Tai buvo paprasta kelionė. Mes dviese, kaip draugės keliavome, o buvo išpūstas burbulas, kad važiavome su mergaitėmis. Aš jokių mergaičių nepažįstu ir su jokiomis mergaitėmis neskridau“.

Marta Kulikauskaitė
Lietuvaitės užsidirbdavo po 2,5 tūkst. eurų

Baudžiamojoje byloje figūruoja 14 merginų, kurios iš Lietuvos į įvairias Vakarų Europos šalis vykdavo linksminti jų dėmesio išsiilgusius verslininkus.

Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos esą gaudavo net po 2-2,5 tūkst. eurų (7-8,6 tūkst. litų) bei būdavo apipilamos išskirtiniu dėmesiu prabangiuose vakarėliuose ir jas „nusipirkusių“ vyrų dovanomis.

„Čia mano asmeninis gyvenimas, tai – provokacija, jūs kur nors kavą gertumėte, susipažintumėte su kuo nors ir jums jau bylą keltų?“ – pateiktais kaltinimais anksčiau DELFI piktinosi M. Kulikauskaitė.

Kai kurios merginos pareigūnams atskleidė, kad vykdavo į Ženevą (Šveicarija), Nicą, Paryžių (Prancūzija) ar Milaną (Italija). Kada ir kur reikia nuvykti, joms esą pasakydavo M. Kulikauskaitė – ji taip pat nupirkdavo lėktuvo bilietus ir sutvarkydavo kitus reikalingus dokumentus. |

Policijos departamente apklaustos liudytojos aiškino, kad už su turtingais vyrais praleistą laiką asmeniškai gaudavo nuo 1 iki 2,5 tūkst. eurų. Viena merginų teigė, kad su savo klientu net turėjo vykti į Kazachstaną – čia vyko įtakingų verslininkų susitikimas su valstybės pareigūnais.

Garsūs ir turtingi verslininkai, o lietuvaitės – manekenės

Merginos prisiminė, kad jas priėmę vyrai taip pat buvo gerai žinomi savo šalyje, o kai kurie – ir užsienyje. Dalį jų ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai apklausė – Lietuvos prokurorai su teisinės pagalbos prašymais kreipėsi į užsienio valstybes.

Jie net neslėpė, kad leisdavo laiką su merginomis, tačiau jų nevadindavo prostitutėmis – esą tai buvo jaunos ir gražios modelių agentūros darbuotojos.

Išties, kai kuriems klientams lietuvaitės buvo pristatomos kaip manekenės – pareigūnai išsiaiškino, kad turtingi vyrai M. Kulikauskaitei nurodydavo datas, kada jiems bus reikalingos merginos, o ši jiems išsiųsdavo jų nuotraukas. Atrinktoms lietuvaitėms būdavo pasiūloma išvykti „pasilinksminti“.

Bylos duomenimis, M. Kulikauskaitė, įtariama, iš prostitucijos pelnėsi maždaug tris metus – nuo 2008-ųjų gruodžio iki 2011-ųjų balandžio.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1291)