Žinoma moteris DELFI skaitytojams per Velykas rekomenduoja pasigaminti ridikėlių daigais įdarytus kiaušinius „Mimoza“.

„Tai yra klasikinis prancūzų patiekalas. „Mimoza“ yra visų įdarytų kiaušinių, tarp jų ir Lietuvoje populiarių šprotais įdarytų kiaušinių, promočiutė“, - DELFI sakė B. Nicholson.

Kiaušinis, anot žurnalistės, ne tik kulinarijoje yra stebuklingas ir ypatingas: „Ne veltui jis simbolizuoja atgimimą, pavasarį, gyvybę ir viso ko pradžią“.

Beatos Nicholson įdaryti kiaušiniai "Mimoza"

Šiam patiekalui reikės:

6 (ar kiek turite) kietų virtų kiaušinių
2 šaukštų majonezo
Saujelės ridikėlių daigų
Žiupsnelio (ant peilio galo) ciberžolės ir maltos saldžiosios paprikos
Druskos, juodųjų pipirų

„Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Trynius pertriname per sietelį. Ridikėlių daigus susmulkiname peiliu ir beriame prie trynių. Į trynių masę beriame prieskonius (ciberžolę, saldžiąją papriką, druskos, juodųjų pipirų) ir sumaišome su majonezu. Masė turi būti kremo konsistencijos, tad jei ji atrodo per tiršta, įdėkite dar šiek tiek majonezo. Paragaukite, ar užtenka prieskonių, - pasakoja B. Nicholson. - Gautą kremą galime tiesiog arbatiniu šaukšteliu sudėti į baltymus arba tai padaryti pasinaudodami konditeriniu švirkštu – išspausti gėlytes ar kitus raštus. Prieš patiekiant, įdarytus kiaušinius galite pabarstyti smulkintais ridikėlių daigais.“