Verslininko Danieliaus Bunkaus sužadėtinė neslepia, kad ši nelaimė sukrėtė ne tik prancūzus, bet ir visus kitus šalies gyventojus. „Gedi visa Prancūzija“, – DELFI sakė Kanuose gyvenimą kurianti Viktorija.

Net ir išaušęs rytas po nelaimės, kuomet paaiškėjo, kad didžiulį gaisrą pagaliau pavyko suvaldyti, nebuvo skaidresnis – žmonių veiduose ir toliau buvo lengva išvysti slogias emocijas.


Savo jautriais pamąstymais su tūkstančiais sekėjų nutarė pasidalinti ir V. Siegel. Savo socialiniame tinkle „Instagram“ jauna mama paviešino maldos namų nuotrauką ir prabilo ne tik apie įvykusią tragediją, bet ir, deja, pasikeitusius jų šeimos planus.

„Norėjome ir planavome po Šv. Velykų su šeima nuvažiuoti iki Paryžiaus savaitgaliui, pasigrožėti juo, kai jau kvepia pavasariu, taip pat pabūti ir prie lankytinų vietų – kaip visada aplankyti jau ne kartą matytą Notre-Dame katedrą... Nors Nicole dar maža ir nelabai prisimins užaugusi šias keliones, tačiau vis tiek norėjosi parodyti Paryžiaus katedrą ir jai... Deja, nespėjome...

Tokios, kokia Notre-Dame buvo prieš tai, mes jau niekada nepamatysime. Apie tai, kas įvyko pirmadienį, sunku kalbėti, tai nėra tiesiog sudegęs paveikslas ar knyga, tai istorijos, religijos ir kultūros paveldas, ko gero, brangiausias ir vertingiausias, kokį turėjo Prancūzija... Apie Notre-Dame rašoma vadovėliuose, pasakose, rodoma filmuose...

Sunku suvokti, kaip su šiuolaikinėmis technologijomis, galimybėmis viso Paryžiaus ir jo apylinkių ugniagesių komandos nesugebėjo suvaldyti ir užgesinti šio siaubingo gaisro! Paryžius prarado savo širdį, sunku patikėti tuo, kas nutiko! Aš esu labai laiminga ir džiaugiuosi, kad per savo gyvenimą spėjau net 2 kartus grožėtis Šv. Dievo Motinos katedra Paryžiaus mieste!“, – rašė V. Siegel.


DELFI primena, kad didžiulis gaisras įsiplieskė pirmadienį vakare. Manoma, kad nelaimė gali būti susijusi su šiame istoriniame statinyje vykdomais renovacijos darbais.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma. Pastogę apėmusios liepsnos netrukus išplito ant stogo, užsiliepsnojo stogą laikančios didžiulės medinės gegnės.

Pasak Paryžiaus prokurorų, pradėtas tyrimas dėl netyčinio turto sunaikinimo per gaisrą.

Katedroje pastaruoju metu buvo vykdomi didelio masto renovacijos darbai, turintys padėti apie 850 metų senumo gotikos šedevrui atlaikyti laiko metamus iššūkius. Tyrėjai pirmadienio vakarą kalbėjosi su statybininkais, nurodė prokurorai.

Susirinkę paryžiečiai su nerimu ir liūdesiu stebėjo liepsnojančią katedrą ir giedojo „Ave Maria“.

Ankstų antradienį ugniagesiai pranešė, kad gaisras „visiškai suvaldytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)