„Dinner in the Sky“ restoranas įsikūręs 22 vietų platformoje, kurioje įrengtas stalas ir kėdės. Kranas pakelia restoraną į 40 metrų aukštį. Į dangų kartu su svečiais kyla ir virtuvės šefas, kuris mielai bendrauja su pasiryžusiais išbandyti ekstremalią pramogą. Amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ restoraną yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką.

Priešpriečių nepraleido stilistai Agnė Jagelavičiūtė, Kęstutis Rimdžius, dainininkė Šorena, laidų vedėjos Lavija Šurnaitė-Kairienė, Beta Nicholson, interjero dizainerė Indra Marcinkevičienė, žurnalistė Aistė Stonytė-Budzinauskienė su vyru, dainininkė Erica Jennings su seserimi Anne.

Susirinkusios garsenybės skanavo avokadu, patiektu su jūrų velniu, karvelį su kviečių želmenimis, „Vacherin“ karvės pieno sūrį ir „Gariguette“ braškes.

Dar prieš pakildama priešpiečiauti Beata Nicholson neslėpė jaudulio. Moteris norėjo išmėginti pramogą jau praėjusiais metais, tačiau išskrido į Londoną. „Kaip ir kiekvienas žmogus jaučiu stresą aukštyje, bet neturiu vertigo jausmo, kvapo man neužima. Manau, kad bus pakankamai saugu. Kai atsiduri tokiame aukštyje, pakyla adrenalinas, užplūsta natūraliai išsiskiriančios medžiagos, kurios sukelia susijaudinimą ir sumažėja maisto poreikis. Įdomu, kaip ten viskas bus“, – DELFI kalbėjo B. Nicholson. Moteris tikino, kad išbandyti kažką panašaus neteko. „Esu buvusi restoranuose, įsikūrusiuose vaizdingose vietose, tačiau patirti jausmo, kuris užplūsta kabant viršuje ir valgant, nesu patyrusi.“

Dainininkė Šorena taip pat nepraleido progos išmėginti „Dinner in the sky“. Dar prieš pakildama Šorena teigė, kad aukščio visai nebijo. „Man labai įdomu sudalyvauti šiuose priešpiečiuose“, – DELFI kalbėjo moteris ir pridūrė, kad bandyti kažko panašaus neteko. „Tokiame aukštyje valgiau tik lėktuve“, – juokavo Šorena, kuriai kompaniją palaikė draugė.

„Nežinau, kokio efekto tikėtis. Kai žiūri į upę nuo tilto, nėra labai smagu“, – DELFI kalbėjo laidų vedėja Lavija Šurnaitė-Kairienė, pirmą kartą išbandžiusi pusryčius danguje.

„Mano vienintelė repeticija yra ta, kad gyvenu 17-tame aukšte. Kitus gąsdina toks aukštis, bet aš esu pripratusi. Esu šiek tiek atitrūkusi nuo žemės, bet įsivaizduoti jausmą, kuris užplūs pakilus į dangų, yra sunku“, – dėstė L. Šurnaitė-Kairienė bei atskleidė, kad nėra ekstremalių dalykų mėgėja. „Visi „ekstrymai“ – ne mano sritis. Bet jei žmonės eina su aukštakulniais, išsipuošę, tai gal ten nėra taip baisu, saugumas yra garantuotas. Manau, kad ši pramoga yra pritaikyta miesto žmonėms, kurie laisvalaikiu nešokinėja nuo tilto su guma ir nori pajausti šiokį tokį adrenaliną kraujyje.“

Tik nusileidus restoranui ant žemės dizainerė I. Marcinkevičienė neslėpė, kad liko sužavėta tiek išvysta miesto panorama, tiek pačiais priešpiečiais: „Pirmą kardą priešpiečiavau danguje. Nuostabus jausmas valgyti tarp debesų. Maistas nuostabus, kompanija taip pat. Viskas buvo labai gerai. Svarbiausia – nežiūrėti į apačią.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)