Praėjus ketveriems metams po jo iškeliavimo anapilin, ant kapo matyti, jog jis nėra pamirštas, tačiau žvakių – vos kelios. Šalia jų padėtos kelios baltos kalijos ir chrizantema.

Netikėta aktoriaus mirtis sukrėtė visą Lietuvą. Tuomet, kai aktorius savo noru nutraukė gyvenimo stygą, jo į paskutinę kelionė lydėti rinkosi tūkstančiai žmonių, užtvindę pagrindines Vilniaus gatves. Visi jie rankose spaudė gėles, kuriose vėliau skendo V. Šapranausko amžinojo poilsio vieta.

Amžinojo atilsio aktorius atgulė Vilniaus menininkų kalnelyje. Daugiau nei dvejus metus jo amžinojo poilsio vietą žymėjo tik medinis kryžius. Prie jo dažnai degdavo žvakės, būdavo atnešamos gėlės, dažnai tamsiai violetinės kalijos ar jų puokštės, tačiau paminklo statybos darbai nejudėjo.

Paminklas V. Šapranausko amžinojo poilsio vietą papuošė tik pernai metų gegužės pabaigoje.

Aktoriaus paminklą puošia kėdė, ant kurios padėta kaukė. Interviu valstietis.lt aktorius yra sakęs, kad visuomet dėvi kaukę ir niekuomet iki galo neatsiveria net artimiausiems žmonėms.

„Niekada niekam iki galo neatsiversiu. Net patiems artimiausiems žmonėms. Kiekvienas turi pasilaikyti savo paslaptį, turėti ką nors savo. Kam? Sau! Jei viską atiduodi, kas tada esi? Kam tada tau vidus, oda iš viršaus, kuri viduje kažką slepia? Ir bendraudamas su žmonėmis – jei tai privaloma aplinka, o tu joje būti nenori, būtinai užsidėsi kaukę ir tik ji tave išgelbės. Man tai paprasta. Bet jei kaukės nenoriu, tiesiog išeinu. Apskritai manau, kad visi vaikštome su kaukėmis, absoliučiai visi“, – kalbėjo aktorius.

DELFI skaitytojams siūlo prisiminti – 100 akimirkų su V.Šapranausku:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)